knooppunt 8-2 Biesbosch

Weet iemand of dit klopt
Lijnoorden het stukje tussen knooppunt 8 en 2

Het is ingetekend als afgesloten tot eind 2015 wegens onderhoud.
ik kan echter nergens iets terug vinden op internet.
het maakt deel uit van de LF12 op de kaart. zie ik zo 123 de route ook niet omgelegd.

of kijk ik verkeerd?

en moet ik van 8 eerst naar 4 en dan 2

Eggie is daar bekend (heeft die route ook het laatst gewijzigd).
Misschien kan hij de LF12 ook aanpassen/checken, want die loopt volgens het Fietsplatform ook anders, zie
http://mijndev.openstreetmap.nl/~ligfietser/fiets/?map=route&zoom=13&lat=51.77408&lon=4.84347&layers=B00000FTFFFFFFFFFFTFF

Er wordt aan de noordkant van de Biesbosch de komende tijd een hoop gegraven.

en Jasmon moet dus beter googlen:lol:

Jasmon…
Het gebied ligt overhoop zoals Cartinus laat zien. De routes laat ik nog zoveel mogelijk intact. Fietsen kun je er niet overal en hele stukken zijn afgesloten, maar op zondag als er geen zandwagens rijden kun je er wel veilig rondkijken. Wegen die nu zijn verdwenen haal ik weg of zet ze op constructie. De fietsbrug bij Lijnoorden is eruit gehaald. Baggerschepen moeten er geregeld door. Hij zal waarschijnlijk worden vervangen door een fiets- of autobrug. Discussie in de gemeenteraad van Werkendam.
Het museum komt op een eiland te liggen verbonden met twee bruggen richting dat fiets(auto) bruggetje bij Lijnoorden.
De tekst tot 2015 heb ik op de brug gezet om te voorkomen dat iemand 'm telkens weer intekent.
De boerderijen in het gebied worden of zijn al gesloopt. Het gebied gaat onderwater. (ruimte voor de rivier). Nieuwe boerderijen worden op terpen gebouwd.
'k Zal de LF12 nog checken. Overal verschijnen fietsbruggetjes en nieuwe fietspaden, maar ze zijn nog bijna nergens af.
In de Jantjesplaatpolder al wel. http://www.openstreetmap.org/way/225617971#map=16/51.7718/4.7638
Iemand heeft de camping De knotwilg opnieuw ingetekend waar het nu een puinhoop is. Officieel is de camping dit jaar buiten gebruik. Buitendijks staan echter wel campinggasten. Ik laat het even zo. Het zal toch weer veranderen.

De bruggen over de nieuwe stroomgaten op de Bandijk zijn bijna klaar. Het doorgraven van de dijken zal pas in 2015 gebeuren.
http://www.openstreetmap.org/way/225617971#map=16/51.7974/4.8570

Lastig is om het gebied in te tekenen zonder recente luchtfoto’s. Vanaf de fiets is het niet goed te zien… Vooral het nieuwe dijkpatroon. Telkens doe ik een stukje.

Als je wil weten hoe het gaat worden is een bezoek aan het Biesboschmuseum aan te bevelen. http://www.biesboschmuseumeiland.nl/

edit: LF12 route aangepast in Brabantse Biesbosch naar officiële traject. Ook dat zal wel weer eens veranderen. In de Dordtse Biesbosch ga ik eerst eens kijken wat de routebordjes zeggen. http://mijndev.openstreetmap.nl/~ligfietser/fiets/?map=route&zoom=15&lat=51.75698&lon=4.7095&layers=B00000FTFFFFFFFFFFTFF

… en wat te doen met die Rijn Deltaroute gewoon even laten staan of ook de LF12 laten volgen? Volgens mij komen die routes iets veranderd weer terug.? Daarom laat ik voorlopig de knooppuntroutes staan. Bij het veer Dordrecht “Kop van het land” staan immers infokaarten met de tijdelijk gewijzigde situatie. Op de meeste knooppunt-infoborden voor zover ze er nog staan zit een hele grote sticker met de gewijzigde situatie.

Rijn Delta route en Eurovelo 15 volgen denk ik ook het traject van de LF12, dus die ook maar omzetten.
http://www.openstreetmap.org/relation/2799564

… gaat gebeuren… Kan vandaag toch niet op de fiets.
Door Werkendan loopt nog een soort B route 50849 om het pontje Steur te omzeilen denk ik. Die tag alleen maar op dat B-stuk gezet.
Die B trajecten (ook bij Dordrecht) zie ik op
Bij Hank in het land van Heusden en Altena ligt trouwens ook alles overhoop. Vanaf haven Vissershang langs het Jeppegat zijn ook de wegen “tijdelijk” weg. (Dijkverhogingen)
'k weet niet of ik Cartinus in de weg zit, want die heeft net de route 4 dagen geleden aangepast.
Hier http://www.openstreetmap.org/relation/2799564#map=15/51.7639/4.8738 had ik die “shortcut” er ook uitgehaald volgens pdok, maar ik weet niet zeker of het echt zo is.
http://mijndev.openstreetmap.nl/~ligfietser/fiets/?map=route&zoom=14&lat=51.77127&lon=4.86866&layers=B00000FTFFFFFFFFFFTFF
Cartinus? Klopt het met die grotere slinger?

Cartinus… Die Euro Velo route voorlopig over de Bandijk laten lopen of zo laten? http://www.openstreetmap.org/relation/2799564#map=14/51.7852/4.8085
Fietsen op dit moment is onmogelijk door de inundaties en de afgesloten wegen tot eind 2015.
Hij loopt ook via pontje Steur en dat vaart meer niet dan wel.

Als ik die fietsroute heb aangepast, dan is dat “per ongeluk” gebeurd. Ik ben dinsdag van Woudrichem naar Sleeuwijk-Tol gewandeld en heb daarna wat wandelknooppuntroutes ingevoerd. Zal wel komen omdat ik de Merwededijk tussen Oudendijk en Sleeuwijk in stukjes heb geknipt.

Dat pontje Steur is onhandig inderdaad. Ik wilde in mei het laatste stukje Waterliniepad wandelen. Vaart het pontje Steur in mei alleen in het weekeinde. Kun je op zondag in Werkendam echter niet naar de overkant (voor de trein), omdat daar de veerboot niet vaart. Zal het de komende weken eens proberen. Pontje vaart nu wel iedere dag.

Edit: Of die grote slinger klopt zal ik wel zien als ik het Waterliniepad wandel. Die gaat namelijk via de “shortcut”.

En ik maar denken dat ik een eenvoudige vraag stelde,

Wilde morgen vanaf Rhenen naar Dordrecht fietsen deels via de LF17 en vanaf Gorinchem naar Dordrecht over de LF12.

Denk dat ik voor dat laatste maar even iets anders bedenk. Misschien via de LF7/LF9 omhoog hoewel ik die al heb gehad.

in ieder geval bedankt voor jullie input.

Jasmon. Schitterende route langs de Linge. Je kunt gerust door de Biesbosch fietsen. Er is nu geen zwaar verkeer met Pinksteren. Pontje Steur vaart nu wel en als je hier http://www.openstreetmap.org/#map=18/51.78554/4.86955 De Galeiweg neemt (Gewoon 100m door de gravel) dan krijg je weer een asfaltweg. Alleen die brug ligt er nog steeds uit. :slight_smile:
Je kunt ook natuurlijk de Bandijk nemen naar de Kop van het Land.

mijn eerste idee was dan ook de Bandijk en de pont bij Kop van het Land te nemen.
Als jij zegt dat het kan laat ik het zo , zo niet heb ik een paar km extra af te leggen :smiley: en zien we morgen wel ter plekke.
bedankt voor advies

… maar met racefietsbandjes gaat het niet. Mijn dochter was “not amused” vorige week. En je moet toch weer een keer een doorsteek maken naar de Bandijk. Of je nu nog langs de “camping” kan weet ik niet. http://www.openstreetmap.org/#map=19/51.77945/4.79138 Dat is elke week anders. Maar dan kun je in ieder geval zien wat er allemaal gebeurt in het gebied. Een aantal wegen zijn wisselend verboden gebied.

Veerdienst Kop van het Land zondag van 10.45 uur tot 18.15 uur. Van april t/m september begint het zondags een uur eerder met varen en vaart het in het weekend een half uur langer door.
Ben je te laat dan moet je echt weer helemaal terug. …en 't Fietsveer Werkendam- Boven hardinxveld vaart niet op zondag. (Brug bij Gorcum nemen)

Eggie,

Met 50mm bandjes gaat het vast lukken.

Veertijd zal ik in de gouden houden, dat moet goed komen.

Beetje laat voor Jasmon, maar voor andere mensen die dit vinden:

Ik heb een foto (2.6 MB) gemaakt van de borden die ze bij de toegangen tot de Noordwaard hebben geplaatst. Ook alle officiële fietsknooppuntkaarten aan de rand van de Noordwaard zijn overgeplakt met de kaart zoals op de foto.

Het komt erop neer dat ze tot en met december 2015 fietsers alleen op de Bandijk willen zien. Let op dat ook de verbinding tussen knooppunten 12 en 22 aan de oostkant van het Steurgat (buiten de Noordwaard dus) niet op de kaart staat. Er is wel een omleiding, maar het fietspad op de dijk is afgesloten.

Is tussen 12 en 22 nu ook dicht? Zuidelijker richting Jeppegat zijn ook dijkwerkzaamheden. Voorlopig zet ik zo weinig mogelijk op construction want die wegen gaan toch weer open en er zijn duidelijke omleidingsroutes. Wanneer je de Noordwaard in wil moet je echt 's avonds gaan of in het weekend als er geen zwaar verkeer is. Op zich als plaatselijke mapper is het wel leuk om de boel steeds aan te passen. Actueler kan het bijna niet. Het gebied ziet er niet uit. Denk dat dat na 2015 snel gaat veranderen. De Jantjesplaat en de Hooge Hof zijn ook al behoorlijk hersteld en hier kun je al rustig fietsen en wandelen. http://www.openstreetmap.org/#map=14/51.7544/4.7336
Ja… doelpunt gemist :confused:

Ik heb de EV15 ook even aangepast aan het traject van de LF12

… ja… die zag ik ook, maar kon 'm niet vinden in de relaties in potlatch2…