Kiirusepiirangud

Olen loonud kiirusepiirangudega kaart: Tallinna kiirusepiirangud

Kas Tallinna kesklinnas on tõesti veel 50 km/t teed?

3 Likes

Jah, osades kohtades veel on 50kmh. Näiteks peale Tallinna Ülikooli Pirita suunal peale Liidia Koidula bussipeatust on juba 50kmh piirang. See piirkond on veel Kesklinn.

Tubli, et kirjutad eesti keeles!

Kardan, et kaardistajad ei satu väga kesklinna. Isegi kui satuvad, siis on pisut ebamugav käigu pealt mobiilirakendusega uuendada kiiruspiiranguid. Ainukesena meenub Vespucci.

Ma ise kasutasin MapComplete kui ma sõitsin jalgrattaga Nõmme läbi ja värskendasin kaarti.

Üks koht on, milles ma ei ole hästi kindel, et on 50kmh kiiruspiirang on Balti jaama juures. Keerates Põhja pst pealt Suurtüki tänavale, on kiiruspiirang 30kmh ala märgiga. Suurtüki tänava lõpus on 30kmh ala lõpumärk. Peale seda aga ei ole kiiruspiirangu märki pandud ja järgmine 40kmh piirangumärk asub vahetult peale Balti jaama peatust suunaga Kristiine/Mustamäe. Samal ajal on seal samas vastassuunas Rannamäe tee kogu ulatuses 40kmh.
Mul on karvane tunne, et tegelikult kirjeldatud kohas peaks teoreetiliselt olema piiranguks 40kmh kuid kuna märki väljas pole, siis on hetkel seal 50kmh. Muuseas, enne 30kmh ala ei ole 40kmh piirang vaid 50kmh piirang tulles Reidi tee pealt Linnahalli eest läbi.

Rannamäe tee 50kmh lõik:

By your description it looks like if it’s not intentional, then Tallinna Transpordiamet messed up. I wouldn’t change it on OSM. You can always write an email to Tallinna Transpordiamet though.