Kävely (liikennemerkityillä) pyöräteillä

Hei,

Periaatteessa näin, mutta kannattaa huomata, että tuo designated-arvo seuraa (uuden ehdotuksen ja muutenkin vakiintuneen nykykäytännön mukaisesti) myös reittiviitoista, eli pelkästään highway=cycleway + bicycle=designated -yhdistelmä voisi olla myös (epätäydellisesti) Duck Tagattu liikennemerkitön polku, jolla saa kävellä. Käyttäjä @Zarzo mainitsi aiemmassa threadissa myös, että ainakin hän tulkitsee cyclewayt pääsääntöisesti myös kävelylle mahdollisiksi. Siksi liikennemerkityille pyöräteille tarvitaan mielellään myös eksplisiittinen foot kielto- tai rajoitustagi. Reitittäjäohjelmahan ei myöskään voi automaattisesti tietää, onko ajorataa seuraavan pyörätien vastakkaisella puolella jalkakäytävä, ellei sille osoiteta tätä tuolla use_sidepath-lisätagilla.

Juu, tosin ainakin tuon cycleway=trackin wikisivun kuvassa tuollaisella track-pyörätiellä nimenomaan ei ole tasoerottelua, vaan se on ajoradan kanssa samassa tasossa. Suomessa tuo on hyvin tärkeä ero, koska talvisin ajoradan kanssa samassa tasossa oleville pyöräteille ja -kaistoille aurataan ajoradan lumet ja ne ovat pitkiä aikoja käytännössä poissa käytöstä. Ainakin Stadissa on tosiaan, historiallisesti, suosittu erillistä highway=cycleway-viivaa tuon track-tagin asemesta erillisille pyöräteille. track-tagilla olisi myös hankalampi osoittaa ajoradan ja pyörätien väkiin jäävät bussi- ja skurupysäkit, kuten Manskun tapauksessa.

[EDIT/OFFTOPIC]: Onpa Mapillary hankala käyttää! Pyöräilin nyt kolmannen kerran Manskun remontissa valmistuneen osuuden ja otin tällä kertaa (videon ohella) muistin tueksi kuvia, joita laitoin myös Wikimedia Commonsiin. Muutin nyt D5-merkityt pyörätieosuudet omikse foot=no+highway=cycleway-viivoikseen (ja jalkakäytävät omikse highway=footway+bicycle=no-viivoiksi), D7-liikennemerkityt osuudet yhdellä viivalla (segredated=yes, ym.) ja pyöräkaistaosuudet =lane.

1 Like