Kategorizacija ulica u Zagrebu

Pozdrav,

odlučio sam se pozabaviti problemom cesta u Zagrebu, i njihovom kategorizacijom. Do sada smo ostavili kategorizaciju koja je vrijedila do 2012. godine, kada su te ceste prešle u nerazvrstane ceste.

Postoji popis Nerazvrstanih cesta I. reda u Zagrebu, i taj popis se slaže sa cestama koje su prije bile javne. U nerazvrstanim cestama I. reda nema razlike između njih, tako da službeno nemamo razliku između highway=secondary i highway=tertiary. Pa sam smislio da imamo fiksni popis ovdje:

https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Zagreb/NerazvrstaneCeste#Lista_nerazvrstanih_cesta_I._reda

I onda ako želimo neku ulicu prebaciti u highway=secondary, onda moramo glasati ovdje. Još nisam do kraja prebacio sve ulice u gornju tablicu, trebat će mi neko vrijeme (pomoć dobrodošla).

Jel se slažemo da to tako vodimo?

Mislim da u još nekim gradovima imamo sličnu priču, Rijeka čini mi se, pa ako je ovo ok, onda možemo slično napraviti i tamo.

Također, mislio sam da obrišemo sve relacije cesta u Zagrebu.

(sorry, malo sam u zaostatku za hvatanjem postova, a Discourse izgleda ima fenomenalnu ideju da se nepročitani threadovi bez reply-eva ne broje u broj nepročitanih poruka u kategoriji :open_mouth: pa na listi kategorija izgleda da nema novih poruka, iako tamo tužno stoje nepročitane već tjednima)

Generalno mi se čini ok, ali kako odlučujemo što će biti secondary? Imamo neke smjernice bar ako već ne autoritativni dataset ili kako?

nisam proučavao što imamo od relacija tamo? Ima li što smisleno ili?

Autoritativni dataset bi bio naš wiki, kojeg bi za početak napunili sa bivšim županijskim cestama. A ako bi se izgradila neka nova velika cesta, onda moramo izglasati da se upiše na wiki, i onda postaje secondary. Mislim da ako pokušamo napraviti neke smjernice, svaki put će ispasti da je neka čudna cesta secondary, ili da neka velika nije secondary.

Imamo relacije bivših županijskih i lokalnih cesta koje još nismo izbrisali. Možemo možda ostaviti ref=* tagove, ali ih preimenovati u old_ref=*

1 Like