Witam wszystkich. Dawno nic nie pisałem. Pomimo tego że temat stary to muszę się w końcu uzewnętrznić w temacie dróg leśnych. Pochodzę z powiatu lubaczowskiego i w naszych terenach nadleśnictwa przy modernizacji dróg jako nawierzchnię kładą asfalt. Posiadamy jedne z najlepszych dróg leśnych (zawaham się użyć sformułowania) w Polsce. Po prostu zamiast płyt jumbo czy innych nawierzchni jest asfalt. Wiem że wiki wskazuje że te drogi należy oznaczać jako track. Niestety ale nie trafia to do mnie już od kilku lat. Drogi które są lepsze od wszystkich dróg wojewódzkich w powiecie mają być oznaczane brązową krechą. To jest jakaś masakra. Z premedytacją wykorzystuję do tego tag “service”. Teraz ktoś by mógł powiedzieć że nie tworzy się pod render. Z tym się zgodzę ale trzeba też wyjść z podstawowego pojęcia mapy. Brązowy kolor kojarzy mi się tylko i wyłącznie z drogą polną - jaka by ona nie była. Wielu z was znowu ukierunkowuje się na routing - to jest tylko program/algorytm który ma za zadanie zinterpretowanie wszystkich za i przeciw i wyznaczenie drogi. Większość z nas myśli tylko o poruszaniu się autem i to nas myli ja natomiast patrzę również innymi kategoriami (np. rower). Uważam że droga leśna oznaczona tagiem “service” spełnia wszystkie warunki. Przede wszystkim do czego służy?! Do wywozu drzewa i jako droga pożarowa (a nie do jazdy na grzyby). Prawie każda z tych dróg jest opatrzona znakami zakazu wjazdu ewentualnie nie dotyczy to mieszkańców danych gmin lub turystów(pojęcie bardzo ogólne) oraz oczywiście rowerów. Odpowiednie tagi oczywiście dodaję do tych dróg aby routing tamtędy nie kierował. W tym przypadku wydaje mi się że i mapa jest czytelniejsza i routing prawidłowo zbudowany.
Jestem ciekaw waszych opinii.