Kartverkets nye kart-app "Hvor?"

Kartverket har kommet med en ny app for å se på kartene deres offline. Appen heter Hvor?

Når man velge et område å laste ned kart for, laster den ned en fil i .sid-format. Kart-fila for Viken og Oslo er på ca 350 MB. Man kan også se kart inntil 50 km inn i Sverige. Alt den gjør er å vise deg et bilde av kartet, og hvor du er, og lar deg legge til favoritt-steder som du kan merke med et navn og en beskrivelse og finne tilbake til. Du kan ikke velge forskjellige måter å vise kartet på, og bildet har ikke kjempegod oppløsning. Zoomer du nok inn blir det tydelige artefacts overalt. Navnene på forskjellige steder er også en del av bildet, så når du snur kartet så snur teksten seg samtidig. Det tar også lang tid å rendre bildet når du endrer zoom-nivå, i min erfaring.

Ville bare gjøre oppmerksom på det, og klage over at de bruker ressurser på ting som dette framfor å bidra til OSM. Noen som har noen tanker om dette? :slight_smile:

Takk for tips og kritikk /advarsel, forteller.
Et annet nytt kart, som kanskje er nyttigere, men ikke laget av myndighetene, er http://mapant.no.
Det er norsk orientering (orientering.no) som står bak kartet, men de har blant annet et kartlag med stier fra OSM og har samarbeidet med Kartverket.

Det er vel kanskje lov å bemerke at tidligere (ikke nåværende) leder i Kartverket hadde en minst sagt fientlig syn på OSM :slight_smile: At de dermed ikke brukt mye ressurser på å bidra til OSM er da ikke så rart.