Karttojen vapaa/ilmainen käyttö lehdissä?

Karttoja (Suomen) saa ilmeisesti käyttää vapaasti esim. mainoksissa ja aikakauslehdissä, kunhan mainitaan lähde/lisenssi.
Pitääkö paikkansa?

Asiayhteydestä päättelen, että tarkoitat OpenStreetMap karttaa ja/tai aineistoa.

Asia on selitetty täällä: http://www.openstreetmap.org/copyright

Googlettamalla saatat löytää suomenkielisiä tai muita asiaa selventäviä sivustoja “openstreetmap copyright” tai “openstreetmap license” tai “openstreetmap lisenssi” tms.

Kannattaa huomata, että eri asiat on lisensoitu eri tavoin, datalla on oma lisenssinsä ja openstreetmap.org:n karttapalojen kuvaustekniikalla esim. on oma lisenssinsä. Lisäksi, jos käyttäisit jotain karttapalvelua, silläkin saattaisi olla oma lisenssinsä, esim OpenStreetMap.org karttapaloja ei ihan kaikkeen muistaakseni saa käyttää, esim. kaupalliseen tai muuhun raskaaseen käyttöön suosittelevat jonkin kaupallisen toimijan palvelua (näin muistelisin olevan, en ryhdy tarkistamaan). Mutta tämä meni hieman ohi asian, kysyit ilmeisesti painetun median käyttöä varten.

Muistan tästä asiasta kysytyn ja kysymykseen vastatun tällä palstalla aiemminkin, mutta en nyt löytänyt linkkiä. Jos selaat sivuja taaksepäin, saattaa löytyä.