Kaarten in OSMtracker

Hallo,

Laatste dagen pas op spoor gekomen van openstreetmap (berichtgeving rond planner op mobiel).

Aangezien ik nogal fan ben van het opensource gebeuren, en de laatste tijd wat zat rommelen met googlemaps ivm met fietsroutes, is de ‘overstap’ snel gemaakt.

Kost eerlijk gezegd wel wat moeite de weg te vinden binnen de sites/wiki’s, maar begint te wennen. Heb ook het idee dat ik me ondertussen 10x voor van alles heb aangemeld, we zullen zien hoe het gaat lopen.

Ondertussen heb ik OSMtracker op mijn pda (HP ipaq rx3700) geinstalleerd. Ging niet helemaal zonder slag of stoot (.net gedoe), maar werkt nu.

Oude gps-receiver opgeduikeld uit rommeldoos, werkt ook weer.

Maar waar ik niets over kan vinden, hoe krijg ik nu kaarten in beeld?

Mijn verwachting was dat ik vanuit de kaart een export maak van een bepaald gebied, exporteer als osm-map, en deze in de osmtracker-map op de geheugenkaart zet. Helaas.

Kan hier op de sites niets over vinden,of lees er overheen. Wie helpt me een stapje verder?

Alvast bedankt.

Welkom op OSM. Er is een simpele manier om op Garmin GPS met een redelijk groot geheugen een OSM kaart voor Nederland te krijgen, dat kun je hier vinden:http://garmin.na1400.info/index.html

Mocht je geinteresseerd zijn in andere kaarten buiten Nederland voor een Garmin kun je hier beginnen. Is wel meer gedoe:
http://wiki.openstreetmap.org/index.php/GPS_Maps_From_OSM_Data en http://wiki.openstreetmap.org/index.php/Mkgmap

Er zijn ook Garmin kaarten die ieder week of maand gemaakt worden. Kun je hier vinden http://wiki.openstreetmap.org/index.php/OSM_Map_On_Garmin/Download

Mocht je geen Garmin hebben dan verwacht ik dat anderen dit lezen en je kunnen helpen.

Succes

Welkom!

Wanneer je een Windows Mobile of CE mobiel apparaat hebt kun je eens kijken naar Gosmore, deze heeft kaarten, navigatie en je kan er zelfs data me bewerken (geloof ik).

Bedankt voor de antwoorden, maar tis niet wat ik zoek.

Gaat dus om dit programma:
http://wiki.openstreetmap.org/index.php/OSMtracker

Wellicht dat er iemand langs komt die dit programma gebruikt :roll_eyes: .

Je moet de tiles downladen met dit http://wiki.openstreetmap.org/index.php/OSMtiledownloader of http://wiki.openstreetmap.org/index.php/JTileDownloader en die dan op een geheugenkaartje zetten. En ik denk dat je dan in Osmtracker moet verwijzen naar die folder in een instelling ergens

Harstikke mooi, OMStracker werkt ook met een gprs verbinding, dus de kaarten worden online opgehaald van waar je bent.

Maar voor in buitenland wil ik de kaarten graag offline al kunnen laden. Heb de tiledownloader gedownload en gebruikt, zie dat er een hoop png’s over zijn gehaald, zal morgen eens kijken hoe dat in OMStracker gaat uitpakken.

(png’s zijn toch gewoon plaatjesbestanden, ik kan ze gewoon bekijken met een plaatjesviewer, hoe wordt nu de link naar de geogegevens gemaakt? Iedere tegel heeft een unieke code en je kunt dus uitrekenen om welk gebied het gaat, qua coordinaten?)

Weet niet precies maar staan die tiles niet in de volgorde %nummerzoom%%nummerx%%y%.png? Met die getallen word de positie bepaald van de tiles.

Yep, lijkt logisch.

Met OMS tracker werken wil nog niet zo lukken, ook nog niet zo veel tijd in gestoken, paar keer meegenomen en aangezet, maar loopt vrij snel vast.

Nieuwste versie gedownload en geinstalleerd, eens kijken wat die doet. Wel al behoorlijk wat verbeterpunten gezien in mijn omgeving, maar eens een poging doen om online eens een wijziging door te voeren.

ik zal toch maar eens reageren (als maker van osmtracker en osm tile downloader :wink:

0.4.1 moet inderdaad stabieler zijn, hebben wel nog last van een klein voice recording bugje waardoor soms een recording mislukt
mocht je nog hulp nodig hebben, we zijn ook online op irc #osmtracker (irc.oftc.net)