Kaartautomaten @ Arriva stations

Arriva exploiteert de nevenlijnen in Groningen en Friesland (op sommige andere plekken ook). De stations staan zeer gedetailleerd op OSM, ook de kaartautomaten. Helaas niet meer up-to-date, want sinds 2018 heeft Arriva

  • de NS-automaten op Arriva-stations verwijdert (maar op OSM staan ze nog steeds)
  • een nieuwe generatie Arriva-automaten geïnstalleerd waar je niet meer contant kunt betalen (maar op OSM staat nog steeds payment:coins=yes)

https://www.treinreiziger.nl/ns-automaat-verdwijnt-op-arriva-stations/

Ik geloof niet dat veel mensen OSM raadplegen om betaalopties op te zoeken. Maar het is toch jammer als het verkeerd op de kaart staat.

Ik ben sommige stations bij mij in de buurt (Groningen) nagelopen en heb die aangepast: NS automaat verwijdert, betaalopties bij Arriva aangepast. Soms heeft de nieuwe Arriva-automaat de plaats van de oude NS-automaat gekregen, soms is hij op zijn plek gebleven.

Ik wil wel blijven nakijken, maar de stations bij mij in de buurt raken zo’n beetje op :smiley: Dus, als iemand wil gaan nakijken: graag! :slight_smile:

Met deze overpass-query moet het wat makkelijker zijn:
http://overpass-turbo.eu/s/VS6

PS: in Harlingen ben ik onlangs geweest, dat komt straks op de kaart.

Beide stations? :slight_smile:

Grappig detail: spoor 2 op Harlingen Centraal ( :stuck_out_tongue: ) wordt al een tijdje niet meer gebruikt in de normale dienstregeling.

Beide stations, CS en bijna-op-de-dijk :smiley:

Alleen om het even door te geven: ik heb er in het afgelopen jaar een hobby van gemaakt om alle stations in Groningen na te lopen. Inderdaad zijn overal de Arriva-automaten vervangen en de NS-automaten weg. Bijvangst waren fietsenstallingen / toegangswegen voor fietsers / voetgangers / rolstoelers en flink wat watertappunten. Het was zeer de moeite waard en het staat nu beter op de kaart. Sappemeer Oost was een tegenvaller: alles mooi in kaart gebracht, 14 dagen later wordt het station dichtgemaakt. Had ik niet door :slight_smile:

Groningen is uitgespeeld, dus. Fryslân bijna, op 4 stations na: http://overpass-turbo.eu/s/18we

Mocht iemand in Overijssel dit hobby mogen overnemen, met Blauwnet is het hetzelfde verhaal: https://blauwnet.nl/kaartautomaat/
Ik heb onlangs station Coevorden aangepast. Daar ben ik toevallig langsgekomen. Maar als ik alle stations van Blauwnet wil langslopen… dat worden héél lange fietstochten vanuit Noord-Groningen :open_mouth: :smiley: