Kaart voor Brabantse Natuurpoorten

Namens de provincie Noord-Brabant vertegenwoordig ik het netwerk van Brabantse Natuurpoorten. Dat zijn entrees tot grootschalige natuurgebieden, waar de faciliteiten voor bezoekers goed zijn georganiseerd. Op de website, Natuurpoorten.nl, hebben we nu op de homepage een Google Maps iframe staan met een overzicht van de Natuurpoorten. In dat iframe is het echter niet mogelijk om op de marker van een Natuurpoort door te linken naar de webpagina van die betreffende Natuurpoort. En dus vroeg ik me af of zoiets met OSM wel mogelijk is. Wie weet dit en zou me hiermee kunnen helpen?

Groet, Bram

Ja, dat kan met de hulp van Mapbox (gebaseerd op OSM data), en hier kun je zien hoe:

https://www.mapbox.com/help/using-mapbox-editor/#add-links

Ik heb een voorbeeld gemaakt met kasteel Nemerlaer.

Als je klikt op de marker, krijg je een popup met daarin een link naar de site van Natuurpoorten/nemerlaer.

Is dat wat je bedoelt? Er zit code bij om te embedden in andere pagina’s.

Lees wel even de voorwaarden van Mapbox, als privepersoon kost het niets, maar meer dan 50.000 (per maand) views moeten wel betaald worden.

=====
Edit:
Inmiddels heb ik ook een testversie gemaakt met een embedded map en 2 markers (ik zal er nog wat meer bijzetten, zodat je de mogelijkheden kunt bekijken).

Beste Marc,

Geweldig, bedankt! Dit is precies wat ik bedoel. Die 50.000 views per maand gaat de site voorlopig niet halen. En als dat wel het geval is dan is dat alleen maar mooi (en neem ik een betaald abonnement op Mapbox). Ik heb een en ander getest en het werkt.
Nog een paar vragen:
-kun je ook een eigen symbool voor de markers toevoegen? Zoals dat van de sleutel op de huidige kaart op www.natuurpoorten.nl.
-Kun je de marker ook direct doorlinken? Dus niet via de link in de tekst, maar rechtstreeks na klikken op de marker.
-Kun je ook een willekeurig punt op de kaart selecteren om een marker te plaatsen, of moet dat een adres zijn?

Groet,

Bram

Dat heb ik nog niet ontdekt, maar de helpfile is ook zeer uitgebreid, dus misschien is het mogelijk. Als ik iets vind laat ik het weten…

Nee, dat gaat niet, maar lijkt me ook niet echt handig. Als ik nu naar de startpagina van Natuurpoorten kijk, vind ik het wel handig dat ik na klikken op een marker ook kan zie waar ik naartoe ga. Sommige markers liggen dicht bij elkaar.

Je kunt overal een marker plaatsen.

Ik neem aan dat je een eigen mapboxaccount aanmaakt, en niet mijn key uit de demofile haalt!

Marc.

Kijk eens naar Umap

http://umap.openstreetmap.fr/nl/

Vooruit dan maar, ik heb ook een voorbeeld gemaakt met Umap.
Het staat op dezelfde pagina onder het mapbox voorbeeld.
Ik heb de markers willekeurig geplaatst, ik heb bij slechts één marker een link opgenomen en ik heb bij 2 markers een eigen icoontje (‘N’) toegevoegd. Dat gaat wel makkelijker dan bij mapbox, maar ik denk dat het bij mapbox ook kan.

Het maken van de kaart gaat eigenlijk net zo makkelijk, maar ik krijg de indruk dat de Umap server wel wat trager is dan mapbox.

Aan jou de keus Bram!

Dank voor de hulp. Het is inmiddels gelukt. Zie: https://www.mapbox.com/editor/?id=natuurpoorten.0b10d129#project en http://www.natuurpoorten.nl/. Door wat HTML-codes toe te voegen heb ik ook de tekststijl en links kunnen aanpassen en toevoegen. Alleen het vervangen van de iconen en het verwijderen van de lijst in de embedded kaart is me nog niet gelukt. Mocht je (alsnog) weten hoe dit werkt dan hoor ik het graag.

Je link naar mapbox is niet in orde. Ik kom terecht op de “editor” pagina van mapbox met geen enkele informatie over de natuurpoorten.
Kijk even goed hoe je een link moet maken naar jouw kaarten met jouw token!

De kaart van natuurpoorten is wel in orde en daar zie ik wel de goede resultaten. Mooi gedaan!!

Ziet er goed, uit, maar wellicht kun je de plaatjes vervangen door kleinere varianten.
Zie ze nu duidelijk laden van de megagrote foto’s zoals: http://www.natuurpoorten.nl/uploads/media/571ce4609068c/gasterij-de-seterse-hoeve.jpg?v1
Het plaatje dat achter de link gebruikt wordt lijkt hetzelfde al is het nog steeds aan de grote kant, maar al een stuk kleiner: http://www.natuurpoorten.nl/uploads/cache/story/uploads/media/571ce4609068c/gasterij-de-seterse-hoeve.jpg

Ik denk dat je deze link moet hebben: https://a.tiles.mapbox.com/v4/natuurpoorten.0b10d129/page.html?access_token=pk.eyJ1IjoibmF0dXVycG9vcnRlbiIsImEiOiJjaXAzb3E2NXUwMDFtdzRtMms3eGNicWplIn0.rimyryjLMtv9fX1IfPAuBw#10/51.5835/5.0304

Je hebt gelijk. Ik heb de kaart met beperkte tijd moeten maken, zodat deze in ieder geval op de website kon komen. Ik zal binnenkort de foto’s eens vervangen…Dank voor de tip.

Beste heren,

Ik heb begrepen dat de eenvoudige Mapbop editor vanaf 1 januari gaat vervallen en het dan alleen nog mogelijk is om in Mapbox Studio te werken. Dat Mapbox Studio is echter wat minder toegankelijk. Heeft iemand een idee hoe ik daar POI’s kan toevoegen (als in Natuurpoorten) en daar foto’s en teksten e.d. kan toevoegen aan een POI?

Of kennen jullie inmiddels een beter alternatief voor Mapbox editor?

Grt, Bram

Ik ben om dezelfde reden overgestapt op de door Allroads al eerder genoemde umap.
Dat bevalt me uitstekend en heeft vrijwel dezelfde mogelijkheden.

Dat zal ik dan eens proberen ja. Bedankt.

Het lukt me nog niet om een pop-up te krijgen met een titel, beschrijving, foto en link.
De titel is wel te zien, maar de rest ontbreekt. Zie: http://umap.openstreetmap.fr/nl/map/kaart-zonder-naam_118227#14/51.7988/4.9230
Enig idee waar dat aan zou kunnen liggen?

Als ik er op klik zie ik genoemde zaken vanuit de rechter zijkant uitschuiven (bij gebruik Chrome). Het is dan wel geen popup, maar de data staat er goed zichtbaar op.

Bij het toevoegen van een POI is ook een keuze: Interaction Options
Daar staat wat je nodig hebt.

Zie hier een van mijn voorbeelden.

U map, het beste is om gelijk verschillend layers aan te maken, per layer een icoon keuze en kleur etc. instellen.
Bij een layer de inter actions instellen, al instellen.
Daarna ga je pas the nodes, ways zetten, en kies je een layer, heb je gelijk de pre instelling te pakken van de layer.

Ik ben er inmiddels na schade en schande achter dat dit goeie tips zijn :slight_smile:

Ik heb nog wel een paar vraagjes:

  1. As ik een marker/punt toevoeg op de kaart dan kan ik kiezen in welke laag deze moet worden opgenomen. Ik kan echter maar kiezen uit 1 laag terwijl ik er wel al meerdere heb. Is dat ergens een instelling of zo die ik verkeerd heb staan? (mijn aanname was ook dat ik een marker zou kunnen verplaatsen van de ene naar de andere laag)

2.Ik had ooit ingesteld dat ik per marker de label altijd in beeld had staan. Daarna heb ik een aantal instellingswijzigingen gedaan die er waarschijnlijk voor hebben gezorgd dat de labels niet standaard in beeld staan (alleen mouse over). Ik heb op niveau van zowel de kaart als de laag als de marker aangegeven dat labels aan staan maar helaas worden ze niet getoond. Ik vermoed dat ik ook hier ergens een instelling verkeerd heb staan. Als iemand weet welke dan hou ik me aanbevolen.

Een mooie eigenschap van UMAP is dat je ook een overpass query kunt gebruiken. Dat werkt gelukkig wel goed bij mij.

Ik regel vooral alles op de laag.

Niet bij kaart in bewerking mode, pennetje, linksboven op naam drukken, bewerken (pennetje),
Default shape properties
Standaardeigenschappen
Default interaction options
Deze staan bij mij allemaal op define, druk op clear om ze op define te zetten.

Bij het zetten van een poi, kies ik altijd een laag.
Poi van laag veranderen.
Dat kan je veranderen, door op het pennetje te drukken, rechtsboven, bewerking mode, en daarna op de poi icoon te drukken, krijg je een popupje, weer het pennetje, drukken, daarna slide rechts, kies de laag van het object, rechts daarvan op grijs blokje drukken en dan krijg je de lijst met lagen, een andere selecteren en opslaan.