Προειδοποίηση στο JOSM "place together with addr:*"

Σε όλα τα χωριά ο ΤΚ του χωριού είναι περασμένος με το tag addr:postcode για το οποίο όμως το JOSM δίνει προειδοποίηση. Πρέπει να το μετατρέψουμε σε postal_code=* ή αγνοούμε το μύνημα;

Ευχαριστώ!

Τις προειδοποιήσεις του josm καλό είναι να τις βλέπεις περισσότερο ως hints για να δεις κάτι ακόμη και να αποφασίσεις, παρά ως ρητές εντολές. :slight_smile:

Το wiki συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις δίνει μία πολύ πιο πλήρη εικόνα.

Για το συγκεκριμένο θέμα, αν το tag προορίζεται για κάποιο node ή area που θα φέρει και τα υπόλοιπα addr:* tags το βάζω με το addr:post_code (π.χ. σε καταστήματα με την πλήρη διεύθυνση τους).

Αν ήξερα τα όρια της περιοχής που καλύπτει ο ΤΚ, θα πήγαινα με το boundary=postal_code + postal_code=*

Το wiki το είχα διαβάσει (πριν γράψω το ποστ) και είδα ότι συμβουλεύει τη χρήση του postal_code=* σε τέτοια περίπτωση. Όμως έβλεπα ότι όλα τα χωριά έχουν addr:post_code, για αυτό είπα να ρωτήσω εδώ. Οπότε βάζω postal_code=* στο node place=*, (εκεί που τώρα υπάρχει το addr:post_code).
Ευχαριστώ :slight_smile:

Στάσου βρε Χάρη :slight_smile:
Δεν διάβασες την τελευταία γραμμή από το μήνυμα του Χρήστου?

Αυτά τα είχα βάλει όταν έβαζα τους οικισμούς σε όλη την Ελλάδα, χωρίς πολύ σκέψη, απλά να υπάρχουν ως δεδομένα.
με τη λογική οτι όταν τελειώσω με τα όρια, με μια απλή αναζήτηση να τα περάσω με το τρόπο που λέει στην τελευταία γραμμή ο Χρήστος.
Απλά οτι αφήνεις καμιά φορά για λίγο… :roll_eyes:

Φιλικά
Γιάννης

Γιάννη η δουλειά που έχεις κάνει είναι αξιοθαύμαστη! Το warning αυτό είναι μικρή λεπτομέρεια. :slight_smile:

Διευκρινίζω: όπου υπάρχουν όρια θα τα περάσω έτσι όπως αναφέρεται στην τελευταία σειρά του Χρήστου. Όπου δεν υπάρχουν θα το περάσω στο node. Και πάντα αναφέρομαι σε αυτά που τυχαίνει να βλέπω.