JOSM installeren onder Linux Mint 17.3

Hoi allemaal,

Ik gebruik Linux Mint 17.3 en de standaard versie van JOSM die ik via de applicatiemanager aangeboden krijg is antiek. Aangezien Linux Mint 17.3 up Ubuntu Trusty is gebaseerd, probeer ik de volgende handleiding te gebruiken om het pakket te installeren. https://josm.openstreetmap.de/wiki/Download#Ubuntu

Alles stappen gaan succesvol, totdat ik sudo apt-get install josm doe, ik krijg de volgende foutmelding:

Pakketlijsten worden ingelezen... Klaar
Boom van vereisten wordt opgebouwd       
De status informatie wordt gelezen... Klaar
Sommige pakketten konden niet geïnstalleerd worden. Dit kan betekenen dat u
een onmogelijke situatie gevraagd hebt of dat u de 'unstable'-distributie 
gebruikt en sommige benodigde pakketten nog vastzitten in 'incoming'.
De volgende informatie helpt u mogelijk verder:

De volgende pakketten hebben niet-voldane vereisten:
 josm : Vereisten: openjdk-8-jre maar het is niet installeerbaar of
                   java8-runtime maar het is niet installeerbaar
E: Kan problemen niet verhelpen, u houdt defecte pakketten vast.

Als ik die antieke versie van JOSM gebruik krijg ik ook een melding over Java 8.

Ik snap dat er iets met Java niet goed is, maar ik weet niet wat precies en hoe dat opgelost kan worden.

Heeft een van jullie een idee?

wat gebeurd er als je openjdk-8-jre probeert te installeren?

Vreemd. Zal het eens in Lubuntu 16.04 proberen… Bij mij werkt het allemaal gewoon.

Is inderdaad een goeie vraag.

Dit ook al geprobeerd? https://sites.google.com/site/computertip/java

Aha, ik ben erachter. Linux Mint heeft standaard Java 7. Ik ging uit van een automatische update, aangezien dat het principe is van de Softwarebeheer functie. Echter Java 7 en 8 kunnen naast elkaar draaien. En Java 8 wordt niet standaard aangeboden in Softwarebeheer in mijn versie blijkbaar.

Ik heb de volgende handleiding gevolgd.
http://www.webupd8.org/2012/09/install-oracle-java-8-in-ubuntu-via-ppa.html

Nadat dit gedaan was zag ik in Softwarebeheer ook opeens 11639 van JOSM.

Alles gebaseerd op Ubuntu trusty is antiek, upgraden naar iets op xenial gebaseerd is zeer de moeite waard vanwege de vele verbeteringen in de geospatial stack (o.a. GDAL 2.0 & GEOS 3.5).

Helaas is er vrijwel niemand die in Ubuntu de geospatial packages onderhoud, dat gebeurt alleen in Debian en op basis van diens packages in de UbuntuGIS PPA. Debian testing is zodoende ook een goede keus om recente geospatial packages te kunnen gebruiken.

Alleen heb ik geen idee welk voordeel ik uit de geospatial stack haal :sunglasses:.

Het werkt nu op mij config, dus ik heb niet zo’n haast om te wisselen en me weer opnieuw te moeten verdiepen om alles werkend te krijgen zoals ik wil. Richting het einde van het jaar schat ik mijn harde waren te vernieuwen, iets eerder zal ik gaan kijken welke distro erop komt. Van de ene kant vind ik het leuk om dit uit te zoeken, van de andere kant is ‘het gewoon doen’ ook wel fijn. Maar dan laat de Linux ondersteuning van fabrikanten wel wat steken vallen…

AMD? Lag dat niet aan de Linux community, die vonden de drivers van AMD volgens mij niet goed genoeg, tenminste dat is wat ik van een kennis hoorde. Ik weet niet hoe het met Linux Mint gaat, maar Lubuntu 16.04 had ik zo 123 werkend op een oude IBM ThinkCentre met een pentium 4. Oké, op een printer probleempje na, maar dat was zo weer opgelost. Je zou toch denken dat het met wat nieuwere hardware ook goed moet werken. Heb je al verschillende distro’s uitgezocht?

Ik draai het nu dualboot Win7 en LinuxMint op een HP Elitebook 840. WiFi heeft slechte connectiviteit bij Linux, maar perfect bij Win7. Af en toe zit er een hickup in het beelddriver en begint het scherm op en neer te stuiteren.

Het is dan uiteraard mijn aanname dat het aan de fabrikanten ligt, maar het kan ook aan de community liggen. Ik heb zelf te weinig verstand van Linux om dat onderscheid te kunnen maken.

Hmm, wifi zou het in principe gewoon moeten doen… Alhoewel, ik had in Lubuntu 14.04 (trusty) ook een vervelende ethernetbug.
Gefixt door IPV6 uit te zetten bij de netwerkinstellingen.

Weet niet of je hier wat aan hebt, 't is voor ubuntu, maar voor linux mint werkt het ook wel denk ik: https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/WirelessTroubleShootingGuide/Commands
https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/WirelessTroubleShootingGuide/Connections

Deze is ook voor mint: https://sites.google.com/site/computertip/geenbeeld

Het schijnt dat linux niet goed overweg kan met AMD grafische kaarten. Intel graphics zou in principe geen problemen moeten opleveren. Ik weet niet of je in die laptop een aparte grafische kaart hebt, maar misschien komt het daardoor. Heb je misschien je modelnummer van je laptop? Hier is een lijst: https://tweakers.net/product/344009/hp-elitebook-840-g1/

Op internet heb je geen oplossingen kunnen vinden?

Maar goed, het gaat nu alweer behoorlijk off-topic :D.