Lokalnie mam cmentarz a na nim pomnik i grób dzieci utraconych czyli takich które nigdy się nie urodziły (poronienia itp.). Część z nich nigdy nie odebrana przez rodziny ze szpitala, a część tak. Jest to jeden obszar a na nim pomnik i obok wspólna mogiła.
Są to takie wnęki na kilka pochówków oraz bezpośrednio od zewnątrz ściana na której po zaślepieniu są tablice nagrobne. Pochówki urnowe jak i … piwniczki.
To się nadaje Pl:Tag:tomb=columbarium - OpenStreetMap Wiki
Przeglądając OSM i czytając forum nie mogę odnaleźć jednoznacznej odpowiedzi. Jak otagować przystanek autobusowy oraz jakie dać role w relacji stop_area? Miejsce oczekiwania mam jako highway=bus_stop w relacji rola platform, punkt na drodze public_transport=stop_position w rola w relacji stop, a zatokę autobusową? Widziałem area:highway=bus_stop w relacji stop_position, a także inny jako amenity=parking_space, parking_space=bus, bus=yes
Hej! Może niektórzy z Was już zaobserwowali tego typu nowe (dodatkowe) oznakowanie mostów w terenie i już się zmierzyli z tematem przełożenia tego na dane OSM - i będą w stanie pomóc. A jak nie - to wspólnie pomyślmy
Od razu zastrzegam, bo konsultowałem z jednym wojskowym, którego mam w rodzinie - nie jest to żadna tajna informacja, więc śmiało możemy oznaczać na mapach.
Otóż polskie władze szykują się do wojny z Federacja Rosyjską (i Białorusią) i - jak to historycznie w kraju nad Wisłą najlepiej nam wychodziło (cytując z głowy fragment standapu pewnego polskiego komika) - “mecz” planowany jest do rozegrania na tutejszych ziemiach. I tak sztab WP nakazał gminom oznaczanie nośności mostów, które zostały przeznaczone do przemarszu wojsk i kolumn pojazdów. Zabawne jest to, że nie wszystkie mosty a tylko ich część, co dla analityka może posłużyć do ustalenia “pi razy drzwi” planowane kierunki i drogi rotacji wojsk itd.
No więc w rezultacie mamy takie dzieło na słupkach:
Niestety nic na to nie wskazuje (choć tak sugeruje podlinkowany artykuł), wklejone zdjęcie zrobiłem tydzień temu. To ten przypadek (liczny w Polsce), że rzeczy tymczasowe stają się stałymi.
Jeśli te znaki odnoszą się do nośności, to pozostanie ona także po ewentualnym demontażu znaku, więc pewnie - jako wartość obiektywną - warto uwzględnić w danych OSM.
Według tej strony ćwiczenia Dragon odbywają się w woj. warmińsko-mazurskim koło Szczytna; zaś według tej strony to ćwiczenia Steadfast odbywały się do maja br. Mamy wrzesień, powiat staszowski w woj. świętokrzyskim. Oznakowania na niektórych mostach stoją i informują.
Wydaje mi się, że to tylko oznaczenia tymczasowe, one co chwilę się zmieniają.
Ja bym nie mapował - ani nie do końca jest jak, ani nikt z tego nie skorzysta
jak to są z ćwiczeń: to nie zdziwię się jak wartości niektóre są zaniżone (by np. symulować to że był atak i most jest uszkodzony lub by optymalna, za krótka, trasa nie była możliwa)
jakich tagów użyć do sklepu z odzieżą i upominkami dla kibiców klubu sportowego?
oficjalnego sklepu prowadzonego przez klub sportowy Pogoń Szczecin
sklep partnerski - https://gbstyl.pl/ - chodzi mi o sklep partnerski klubu Pogoń Szczecin
czy dać coś takiego: shop=fanshop ?
i co w name w takim przypadku?