Izmene na osnovu povratnih informacija o mapi - Srbiji

Zdravo svima,

TomTom planira da izvrši izmene u Srbiji na osnovu povratnih informacija koje su dostavljene za našu nadolazeću novu TomTom mapu koja je takođe važeća za OSM.

Izvršićemo samo izmene koje dodaju vrednost OSM-u, nisu u konflikfu sa nedavnim ažuriranjima od strane zajednice i podržane su lokalnim izvorom. U slučaju nedostatka verodostojnog izvornog materijala, pitaćemo zajednicu za pomoć.

Počećemo sa izmenama sledećih tipova karakteristika: autoputevi, adrese, POI-ovi, korišćenje zemljišta, zgrade, železničke pruge, trajektne linije i vode. Za dalje detalje o vrstama izmena koje ćemo napraviti, možete pogledati našu GitHub stranicu za Srbiju (odeljak ‘Edits based on map feedback’) ili našu wiki stranicu. Vremenom, možda ćemo rad proširiti na druge funkcionalnosti i obavestiti zajednicu kada se to dogodi.
Pored heštega # tomtom, koji prati svaku TomTom izmenu u OSM-u, izmene zasnovane na povratnim informacijama o mapi takođe će dobiti hešteg #tt_mapfeedback. To vam omogućava da pratite ažuriranja koja vršimo tokom ove aktivnosti.

Za dve nedelje planiramo da započnemo sa ograničenim brojem izmena u Srbiji. Ove izmene će rešiti probleme koji predstavljaju povratne informacije koje ćemo dobiti prilikom lansiranja nove mape. Kasnije ćemo nastaviti sa usputnim izmenama koje će biti raspoređene tokom vremena.

Ako imate bilo kakva pitanja ili komentare, javite mi. Kako budemo napredovali, uzećemo u obzir sve povratne informacije koje dobijemo od vas u vezi sa ovom aktivnošću.

Želim vam sjajnu nedelju!
Salim

When I look at MapRoulette, I don’t see any tasks. What changes you plan to do?

Hello @Branko_Kokanovic,

We won’t be releasing any challenges for the time being, as we anticipate receiving map comments or feedback regarding the mentioned features. If any tasks are created, they will be quite limited and focused.