Items not rendered ?????

Na een aantal dagen mijn hoofd breken over wat ik fout deed ben ik erachter dat shop=motorcycle niet word gerenderd… :expressionless:
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:shop=motorcycle

Dan heeft het toch geen reden om deze toe te voegen ? of snap ik het dan niet?

OSM is meer dan alleen de kaart die je ziet op Openstreetmap.org.
Daar kan natuurlijk niet alles op weergegeven worden. Zo ontbreken ook veel fietskenmerken waar we nu een apart kaartje aan het maken voor zijn. En zo kunnen motorliefhebbers ook met hun eigen kaartje of projectje bezig zijn, daar heb ik verder geen kijk op.
Motorzaken worden overigens wel gerenderd op de garmin kaarten, zie http://wiki.openstreetmap.org/wiki/OSM_Map_On_Garmin/Download

Om motorzaken zichtbaar te maken op de osm.org kaart kan je een verzoek indienen:
Dat heeft iemand 3 jaar geleden al geprobeerd, zie https://trac.openstreetmap.org/ticket/2927
Dus nog maar eens proberen. :sunglasses:

Dat niet alles op een kaart kan staan snap ik,maar als je een stratenkaart hebt, zijn er een aantal dingen wel handig, en in mijn optiek zijn dat winkels die je nodig (kan) hebben met een vervoersmiddel en natuurlijk ATM’s,tankstations etc.

Een voordeel is natuulijk dat je je eigen kaarten kunt maken, dat is ook de reden voor mij geweest om een aantal jaren geleden een poging te wagen mijn eigen kaarten te maken voor de Garmin, maar het blijkt dat anderen dat veel beter kunnen :smiley:
Aan de andere kant is het natuurlijk jammer om mijn POI database van alle Bikertreffs en motorzaken hier in het grensgebied in te voeren als niemand er gebruik van kan maken…

Edit: Voor de mensen die nog nooit hebben gehoord van een Bikertreff:

Dit is een (Parkeer)plaats waar in de zomer vaak tot wel 600 motoren op een zondag komen om dom te kletsen, naar motoren kijken en waar je vaak een restaurant hebt waar goedkoop een kop koffie en een strammer max gegeten kan worden. Hele volksstammen Nederlanders laten hun motor uit in Duitsland en rijden een rondje langs verschillende treffs.

Laat al die honderden motorrijders maar horen dat de motorzaken ontbreken op https://trac.openstreetmap.org/ticket/2927 dan luisteren ze wel :wink:

Haha, Ken ze niet allemaal persoonlijk, maar de teller staat nu op 2 :wink:

Ik heb even één of andere fietskaart van de benelux ingeladen in Mapsource (waar ook geen motorzaken op staan) en even de POIs vergeleken en het blijkt dat er al een aantal treffs instaan.
Deze zal ik aanvullen met de adressen en overige gegevens die in mij POI’s staan, en de ontbrekende cafe’s aanvullen.

Bert, als je op de OFM zoekt in Mapsource bij dichtsbijzijnde plaatsen > algemene koopwaar (=shop) > motorcycle dan moet die ze wel tonen (niet met apart symbool, dat klopt).

@ ligfietser : weet ik, was meer als teaser bedoeld :laughing:

De waypoint fietskaart ligt al een tijdje stof te happen, aangezien de OFM beter is, en je er meer aan hebt in het grensgebied; met de waypoint kaart heb ik al na 1 km een wit scherm als ik naar het oosten fiets :confused:
We hebben door de AND import een zeer complete kaart van Nederland, ten oosten van mij zijn er nog grote vlakken wit, hoewel ik bij het invoeren van de MTB routes van Enschede erachter kwam dat er in het buitengebied er ook nog wegen ontbreken. Dus nog genoeg te mappen, kun jij het verwerken naar een mooie kaart…

Ja, genoeg te doen, en als alle fietspaden erop staan verzinnen we wel weer wat nieuws zoals kenmerken voor bromfietsgebruikers om bezig te blijven :laughing: