Itä-Helsingin bussipysäkit kartoitettu

Näyttäisi siltä, että kaikki HKL:n Itä-Helsingissä olevat tavallisten linjojen ja yölinjojen pysäkit on nyt kartalla niin, että niistä on tallennettu vähintään pysäkkinumero. Suurimmasta osasta on kyllä myös suomen- ja ruotsinkieliset nimet sekä tietä siitä, onko pysäkillä katos. Tai ei vielä kaikki, Kontulasta puuttuu yksi, samoin Itäkeskuksesta. Sipoon liitosalueen pysäkeillä ei ole tunnusnumeroita, joten niiden osalta tilanne on epäselvä, mutta kyllä niistäkin suurin osa on jo kartalla.
YTV ilmoitti 11. maaliskuuta 2009 mahdollisesti luovuttavansa pysäkkitietoja kunhan ensin on tehty vähän laadunvalvontaa. Silloin OSM:ssa oli pysäkkitiedot ominaisuustietoineen noin 500:sta HKL:n bussipysäkistä. Nyt lukumäärä on yli 2000. Luultavasti ehdimme hyvin kerätä myös puuttuvat Länsi- ja Pohjois-Helsingin tavallisten linjojen pysäkit ennen laadunvalvonnan valmistumista. Tilannetta voi seurata linkistä http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Finland:Helsinki/bus. Tarkistakaa omat linjanne ja lisätkää puuttuvat pysäkit (paikka, tunnus ja nimi), niin saadaan yksi kattava aineisto aikaan. Helsingissä tuo onnistuu ilman GPS:ääkin, koska kadut ovat niin hyvin paikallaan ja nimettyinä.

En malttanut olla päivittämättä Joukkoliikennefoorumin keskustelua, joka saattaisi osua jonkun YTV:n työntekijän silmiin. Hyvinhän ne pysäkit lisääntyvät ilman viranomaistenkin apua. Pyöräillessäni olen ottanut tavakseni merkitä bussipysäkit. Yritän muistaa, millä pysäkillä on katos (shelter=yes) ja millä ei (shelter=no) tai merkitsen vain yhdenlaisia pysäkkejä kerrallaan. Kotona olen lisännyt myös url:t YTV:n pysäkkitietokantaan, esimerkiksi V7223. Käytöstä poistettuja tai nykyreitistöstä puuttuvia pysäkkejä ei YTV:n palvelimelta löydy. Esimerkiksi V8394 mainosti Peugeot 404:ää kesällä, kun sen lisäsin.