Is een note (opmerking) die door een app wordt gemaakt, toegestaan?

Hier zie ik een note die door een app wordt gemaakt.
Is dat toegestaan?

http://www.openstreetmap.org/note/339032

In het algemeen lijkt me dat geen probleem. Het hangt af van hoe de note tot stand is gekomen.

Ik kan de app op mijn (Android) smartphone niet vinden, overigens.

Ik neem aan dat de Note niet geautomatiseerd wordt aangemaakt, maar dat er een menselijke beslissing achter zit. Maar dat is dus een aanname, want ik ken de app niet. Als de aanname klopt, maakt een mens de note aan, niet de app.

Het lijkt me dus denkbaar dat je via een app uitstekende Notes kunt maken.

Deze note vind ik niet zo’n heel geweldige: het is een losse kreet, geen hele zin met een complete bewering, en bovendien door een anonymous, waarmee je dus geen contact kunt opnemen voor toelichting. Notes met zo weinig tekst vind ik vaak jammer - het is nergens voor nodig om je tot telegramstijl te beperken. Er is ruimte zat om heel erg duidelijk te maken wat je wil en wat je er over weet.
In dit geval is het nog redelijk duidelijk; kennelijk kan hier gratis worden geparkeerd. Toch heb ik zelden de neiging dit soort notes zonder controle over te nemen.

http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Notes#Notes_API

Ja dus, zolang de note maar door iemand wordt geschreven. Automatisch notes genereren zoals een ontbrekende verplichte tag mag dus niet. Overigens deed OSMAnd dat in het verleden ook met openstreetbugs. Voorbeeld: http://www.openstreetmap.org/note/274663