(info) er bestaan ook vaarknooppunten

Ik had het al eens eerder gezien toen ik in Bodegraven langs de Oude Rijn fietste maar nu heb ik eindelijk ook de kaart gevonden van knoop-vaarpunten. Straks wil iemand die ook nog in OSM invoeren? (hoewel S staat voor street, niet voor water :wink: )

Zie dus deze link: http://www.sloepennetwerk.nl/Vaarkaart.aspx

Lijkt me een goed idee die in OSM te mappen (inclusief sluizen, aanleg- en overstapplaatsen). Deze jongen heeft nl een kayak en vraagt zich af waar ik precies kan gaan varen. Op naar de OpenKayakMap :wink:

Ik heb trouwens ook een opblaasboot maar jij hebt zo te zien minstens een paard en kayak. Moet je trouwens eerst nog een tag verzinnen voor het vaarnetwerk maar ikzelf (zie ook mijn posten in het topic Routerende Openfietsmap voor de GPS (Garmin) ) snap nog geen eens hoe je een bestaand fietsnetwerk goed moet invoeren met relaties.
Ik denk dat een nieuw vaarknooppuntennetwerk analoog aan jouw ruiternetwerk nog beter lukt.
Trouwens ik weet niet of er meer van die vaarnetwerken bestaan.

Nou ik heb een aantal stalen rossen (eigenlijk aluminium) maar geen echte. Die is van de vrouw dus hou het er maar op dat het echte liefde is dat ik die ruiterpaden map. Mijn voorstel voor het ruiterroutenetwerk is inderdaad simpel. Alle wegen in 1 relatie. Ben benieuwd of er nog reacties op komen anders ga ik gewoon verder. Als jij nu in je opblaasboot met GPS vast gaat mappen dan verzin ik wel hoe we een vaarknooppuntennetwerk kunnen taggen. RBN (regional Boating Network) of RKN (Regional Kayak Network) of misschien nog beter RIN (Regional Inflatable boat route) :wink:

Rijkswaterstaat heeft al een naam verzonnen: ViN (wat gelijk ook de naam is van het systeem waar je deze in kunt opzoeken)
Vaarwegkenmerken in Nederland, zijn voornamelijk wel de grotere vaarwegen, echter voor pleziervaart staat er al veel in.

Hier de locatie met wat meer informatie, onderaan staat nog een PDF
http://www.rijkswaterstaat.nl/water/feiten_en_cijfers/vaarwegkenmerken_in_nederland/

Ik vraag me af of het wel hetzelfde is. Toen ik de 1e keer op knooppunten zocht kreeg ik inderdaad informatie over knooppunten van de bedrijfsvaart en deze knooppunten (sloepennetwerk) zijn volgens mij toeristisch net als fietsknooppunten.
Ik kan in die PDF niks over de (vaar) knooppunten vinden trouwens
hoewel ik het wel met je eens kan zijn dat het een vaarwegkenmerk in NL is.
(en ik weet eigenlijk niks van varen af)

Peewee, waarom kan dat ruiternetwerk niet op dezelfde wijze gemapt worden als de fietsknooppuntennetwerken en wandelknooppuntennetwerken? We hebben daar nu een goed systeem voor met routerelaties en networkrelaties.

Polyglot

Ben het met Polyglot eens dat zowel ruiter- als vaarroutes met genummerde (geletterde) nodes ingevoerd kunnen worden zoals we de fietsknooppuntennetwerken (en wandelknooppunten netwerken) doen. Of dat nodig isvoor ruiters (en vaarders) weet ik niet. Maar dan is het in ieder geval consistent.

Ik heb gereageerd hier http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=18133 omdat dit over ruiterpaden gaat.

Groet PeeWee

Even reageren op zelf door mij gestart topic uit 2012 ;). Van de week kwam ik er dus achter dat de provincie Utrecht bezig is met het uitbreiden van het sloepennetwerk, zie onder andere http://www.recreatiemiddennederland.nl/ en de algemelde link http://www.sloepennetwerk.nl