Incomplete wandelingen taggen

Hallo,

Ik heb afgelopen tijd veel in de buurt van mijn tante rondgewandeld, gewoon over paden die ik zelf interessant vond. Daar ben ik veel stukken van een “gele” en een “geel-blauwe” wandelroute tegengekomen, maar ik heb geen idee van de complete route.

  1. Zal ik dit taggen als onderdeel van een route=hiking/network=lwn? Of gewoon even laten liggen?

  2. Hoe tag ik geel-blauwe route? Het gaat om 2 horizontale streepjes, geel boven, blauw onder.
    Ik snap niet helemaal hoe het OSMC:symbol werkt, of moet ik daarvoor iets anders gebruiken?

  1. Ja, kun je doen. Zet er dan een tag in: fixme=incomplete

osmc:symbol=waycolor:background:foreground:text:textcolor

waycolor is de kleur die de weg krijgt, waarover de route loopt. Lang niet alle renderers gebruiken dat.
background is de achtergrondkleur en vorm, die het symbool krijgt, in jouw geval yellow en geen vorm-aanduiding, dat geeft namelijk een vierkant
foreground is voorgrondkleur en symbool Er is een hele lijst van symbolen, maar in Nederland wordt vooral lower gebruikt. Dat geeft de onderste helft van het vierkant een kleur. In jouw geval blue_lower
text geeft een verkorting aan voor de routenaam, dat wordt dan op kaarten weergeven, bijv. bij Pieterpad is dat PI
textcolor geeft de kleur van de text aan.

Bij jou wordt het dus

osmc:symbol=blue:yellow:blue_lower

en nog eventueel een afkorting, maar ik weet niet hoe die route heet.

Fijn als je ook delen van routes wil taggen, dat kan ook andere mensen weer aanzetten om het verder op te pakken :slight_smile:

OSMC is soms inderdaad even puzzelen, maar op https://hiking.waymarkedtrails.org/ zie je meestal binnen een paar minuten het resultaat, zodat je het snel kan wijzigen mocht het toch anders uitpakken dan je had gedacht.

Mochten er ook een (wandel-)knooppuntennetwerk (rwn) over dezelfde wegen lopen, dan is het op Waymarkedtrails (op sommige zoomniveau’s) soms lastig om precies te zien waar je lwn nu wel/niet loopt.

Dan kan deze renderer wellicht van pas komen (daar kan je lwn en rwn apart aan en uit zetten), deze gebruikt ook de waycolor (alleen nog wel op een simpele manier met tekenvolgorde, ik moet nog eens kijken of er iets te verzinnen is om meerdere kleuren tegelijk weer te geven bij overlappende routes):
http://www.openkaart.net/wandel/lvww-overpass/#map=13/52.1251/4.6210&overlays=lwn

Resultaten worden live opgehaald via Overpass, kan dus een paar tellen duren, maar wijzigingen zouden dus wel per “direct” zichtbaar moeten zijn.

Deze “live” renderer (aangepaste versie van de originele "bicycle tags"kaart van Ligfietser, PeeWee32 en Noordfiets) werkt vaak wat sneller, maar gebruikt geen waycolour:
http://www.openkaart.net/wandel/hiking-tags/?map=route&zoom=14&lat=52.12072&lon=4.57449&layers=000B00FFFFTFFFFFFF

Success!