I would like someone to review my edits.

Op 3 oktober is in JOSM de mogelijkheid gekomen om hulp in te roepen als je je changeset gecontroleerd wil zien door een andere mapper. In Nederland worden de nieuwe mappers welkom geheten, en de eerste edit(s) worden gecontroleerd. (Hulp hierbij is gewenst)
Het lijkt me gepast dat de mapper in de welkomstmail attent wordt gemaakt op deze mogelijkheid.

Deze optie is ook bij deeditor ID aanwezig.

Deze verzoeken kunnen we terug vinden in de tool van Pascal Neis.
https://resultmaps.neis-one.org/osm-suspicious?country=189&hours=96&mappingdays=-1&tsearch=review_requested%3Dyes&anyobj=t&comp=%3E&value=10&action=d&obj=n#8/52.352/5.446

De welkomstmail heb ik uitbreid met deze hint.

  1. Er wordt meegekeken. In het begin worden je bijdragen bekeken door meer ervaren mappers. Ze zullen soms commentaar leveren, tips geven. Je krijgt dan automatisch een mail op het mailadres dat je bij aanmelding hebt opgegeven. Controleer dat dus regelmatig. En geef reactie op een commentaar, zodat duidelijk is dat je het hebt gelezen. Je kunt ook specifiek aangeven in editor iD en JOSM of iemand naar je edits wil kijken door het hokje aan te vinken bij: “Ik zou graag hebben dat iemand mijn bewerkingen nakijkt”

Ik wil ook best wel eens wat edits van beginnende mappers nakijken.
Is er een manier om op een handige manier de changesets te vinden waarbij de optie “I would like someone to review my edits?” te vinden?

Ja in deze link https://resultmaps.neis-one.org/osm-suspicious?country=189&hours=96&mappingdays=-1&tsearch=review_requested%3Dyes&anyobj=t&comp=%3E&value=10&action=d&obj=n#8/52.352/5.446

Wanneer je rechts klikt op achavi kun je ze eerst analyseren.