Hoe te doen met "vervuiling"

Vandaag kwam ik een situatie in Terborg tegen waar, door gebruiker Oude IJsselstreek op 03.07.12 een bewerking online is gezet. Deze weg loopt dwars door het bejaardetehuis. De benaming van de bewuste weg is “test
Ik weet niet goed wat de procedure is om dit te herstellen. Omdat het ongeloofwaardig is en niet klopt met de werkelijkheid heb ik de veroorzaker niet ingelicht, en ben voornemens om de situatie te herstellen.
De veroorzaker is niet echt een actieve mapper en heeft 6 bewerkingen op zijn profiel staan.

Ik heb de andere 5 bewerkingen niet gecontroleerd op onjuistheden, mede omdat ik niet goed weet waar ik dan zou moeten kijken. Misschien is het wel verstandig om te doen door ervaren mappers.

Toch wil ik het bespreken in het forum om een leerproces te ontwikkelen.

http://www.openstreetmap.org/changeset/12097218

Hoi,
'k Zou de boel gewoon aanpassen en voor de nettigheid stuur je de “tester” een mailtje en wijs je hem er vriendelijk op dat elke edit in werkelijkheid op de officiele kaart gaat komen en dat dit niet gewenst is. Verder kun je 'm hulp aanbieden als hij/zij nog vragen heeft. Tenminste zo doe ik het altijd.

Groet,
Eggie

Je kan beter dit signaleren en de changeset (laten) terugdraaien dan zelf de boel gaan herstellen.
Als het een klein foutje is tussen een aantal goede aanpassingen kan dat nog wel, maar met meer bewerkingen is het misschien beter terug te gaan naar de vorige situatie. Ik heb zijn changeset teruggedraaid en de mapper op de hoogte gesteld.

Dank je voor je medewerking, is het mogelijk om zelf een changeset terug te draaien?

Ja, dat kan mbv de reverter plugin van JOSM
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/JOSM/Plugins/Reverter