Hoe omgaan met genummerde straten in een wijk (voorbeeld bijgevoegd)?

Hallo, ik volg het OSM-project al een tijdje met interesse maar ben er sinds kort wat serieuzer mee bezig. Daarom heb ik eindelijk een account aangemaakt om (in eerste instantie) wat fouten te verbeteren die ik ben tegengekomen. Kwam dit forum tegen en het lijkt me de geschikte plek om mijn vraag te stellen. Als het niet zo is dan hoor ik het graag.

Voor een hobbyproject heb ik een script geschreven dat ‘ways’ binnen een plaats op basis van naam samenvoegt. In Nijmegen hebben een aantal wijken in het stadsdeel Dukenburg genummerde straten (bij nader inzien betwijfel ik of ze echt genummerd zijn). Maar niet in OSM, daar hebben alle ways gewoon de wijknaam.

Voorbeeld: http://www.openstreetmap.org/#map=17/51.80282/5.81033 (de wijk Weezenhof)

Zoals je op de kaart kan zien is er maar 1 straat waaraan een nummer is toegekend (Weezenhof 67e straat). Het is mij opgevallen dat ook in Google Maps alleen de wijknaam te zien is als straatnaam, dat brengt mij dus nog meer aan het twijfelen. Het is wel te begrijpen omdat adressen in zo’n wijk als straat Wijknaam XXYY hebben waarbij XX staat voor het straatnummer en YY voor het huisnummer. Mijn vraag: Is het taggen van die straat als “Weezenhof 67e straat” incorrect of zou de rest van de straten in die wijk (en dus ok andere wijken met een vergelijkbaar straatnamenpatroon) ook genummerd moeten worden in OSM? Ik heb ook in de stratengids Arnhem-Nijmegen gekeken en daar staan de straten met alleen het straatnummer op de kaart en in het register als Wijknaam-XX. Geen idee wat nu de juiste benaming is.

Hoi Erik, welkom.
Gebruik de blauwe punten die na de BAG import de juiste straatnaam aangeven. 't Blijft een puzzle, welk huis staat er aan welke straat, maar meestentijds is dat wel duidelijk.

Weezenhof 67e straat is idd incorrect. Je zou wel een extra ref=67 tag kunnen toevoegen naast name=Weezenhof, zie ook http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=18311&p=45 (helemaal onderin) en http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=18311&p=46

Voorbeeld Wijchen: https://www.openstreetmap.org/#map=17/51.79272/5.73545

Bedankt ligfietser, de ref-tag ziet er uit als een goede oplossing.