hoe gebruik je osm?

ik heb dus die mio cyclo 300, en daar zit alleen west europa op, geen duitsland
ik wil graag fietsen in duitsland want ik woon in landgraaf. als ik daar wil fietsen kan ik dat alleen op een fietskaart, want mio support geen duitse fietspaden, ik kreeg van mio een bericht dat je zelf wegen kan aanmelden bij osm, en dat de kaart vrij bewerkbaar is en dat mio in augustus met een kaart upodate komt, met meer fietspaden.
hoe kan ik dat doen die kaarten bewerken, want ik snap er helemaal niks van, ik ben misschien een leek, maar kan iemand mij dan in gemakkleijke taal enige uitleg hierover geven?
groetjes astrid

Beste Astridenleon

Even in het kort. OSM is een database waar allelei geo data in opgeslagen wordt. Deze wordt gevuld door vrijwilligers (oa ik maar misschien straks ook jij?). Vervolgens kan iedereen wat doen met die data. Mio maakt daar kaarten van maar voor bv de Garmin zijn daar ook kaarten van te maken (o.a. Openfietsmap)
Er zijn vele toepassingen van OSM. Kijk maar eens hier http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=16030

Kij ook even hier voor meer info over OSM in het nederlands http://www.openstreetmap.nl/

Hoe je zelf kun bijdragen staat hier http://www.openstreetmap.nl/content/zelf-de-kaart-bewerken.html

Als je vragen hebt kun je die hier stellen in de hoop dat iemand het antwoord weet en het je verteld :slight_smile:

dank je wel voor je reply, ik heb al gezien dat er meerdere fietsfans hebben meegewerkt aan het samenstellen van de duitse fietsnetwerken op openfietsmap.nl.
ik ben alleen afhankelijk van mio of zij een update van de software zullen doen, want ik kan zelf geen kaarten op het apparaat installeren volgens hun zeggen.
zolang dat nog niet is gebeurd herkent mijn apparaat dus gewoon geen duitse fietspaden.