Hiker profiel - veer

Hallo,

Ik heb mij onlangs een Garmin Oregon 600 aangeschaft en ben dus nieuw in de materie. Ik hoop dat iemand mij kan helpen met volgende vraag.
Ik heb de OSM generic routable (new style) ingeladen en wens in BaseCamp een route als Hiker aan te maken. Ik merk dat de software weigert het veer over de Schelde (België) te gebruiken in Schellebelle (N51°00.796’ E3°55.844’) alhoewel het hiker-profiel wel degelijk actief is en ik in dit activiteitenprofiel geen vinkje staan heb bij ‘te vermijden kenmerken : veerboten’).
Bij de Belgische users heeft men mij aangeraden mijn vraag hier te stellen omdat in Nederland blijkbaar meer expertise zit !
Weet iemand raad ?

mvg

Stapper52

Beste Stapper,
Indien je midden op de rivier een via punt zet lukt het bij mij wel.
Mogelijk kun je beter dit soort vragen stellen bij het forum ( http://forum.gps.nl/search.php?search_id=active_topics )
Mvrgr Jan.

Beste Jan,

Een via-punt juist in het midden van de rivier plaatsen is inderdaad een oplossing.
Hartelijk dank voor de tip !

mvg

Het bovenstaande forum is een goede tip van janremi om je vragen omtrent je Oregon 600 te stellen.
Het wordt gehost door Waypoint en is door de forumschrijvers redelijk onafhankelijk te noemen.

Ik denk dat je verwacht dat de OSM kaarten active routing ondersteunen, dit doen eigenlijk alleen de (nieuwste) Pro kaarten van Garmin zelf.
Als 2e advies zou ik naast de OSM generic routable (new style) (eigenlijk bedoelt voor autorijden) ook de fietskaart downloaden, ook deze kaart wil af en toe niet routeren over stukken waar in OSM verboden voor fietsers is aangebracht. (selecteer dan directe route) Vaak lost dit het probleem op.
Ook is de Freizeit karte een goede OSM gebaseerde kaart.

Mocht je dan nog interesse in andere kaarten hebben, kijk dan eens op deze wiki pagina van OSM.

Mocht je profielen willen aanpassen lees dan de instructies van de gebruikte kaart goed, dit bespaart veel routerings vragen.

Het hiker-profiel hangt denk ik samen met de road class die intern aan de OSM kaart wordt gegeven aan veerponten.
De Oregon blijkt dit soort wegen te vermijden.
Zie http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?pid=457836#p457836

Inmiddels zijn op mkgmap (programma waarmee we de garmin kaarten maken) de road_class parameters aangepast bij veerpontjes die specifiek getagd zijn met motorcar=no of motor_vehicle=no.
In volgende updates van de OSM generic kaarten zal die dan wel kunnen routeren als “hiker” bij voet en fietsveren, mits getagd met motorcar=no of motor_vehicle=no (maar dat blijkt lang niet overal het geval, vaak zie ik alleen bicycle=yes/foot=yes; dat is natuurlijk fout getagd want standaard is de access sowieso yes, dus auto’s worden er dan ook overheen gestuurd).
Zie http://overpass-turbo.eu/s/5yA voor een aantal voorbeelden (rood=mogelijk ontbrekende tags? groen=motorcar/motorvehicle tags aanwezig)