Hiaat in fietsroutenetwerk Haaglanden (60 - 90) ?

Op de kaart van het meldsysteem bewegwijzering fietsroutenetwerken ( https://meldsysteem.nederlandfietsland.nl/ ) loopt een stukje fietsknooppuntroute tussen de knooppunten 90 (Haaglanden) op de Nieuwkoopseweg en 60 (Haaglanden) bij de Oudeweg.

Op OSM is dit stukje fietsknooppuntroute niet gemapt.
https://www.openstreetmap.org/?mlat=52.0365&mlon=4.4239#map=16/52.0365/4.4239

PS. Ik heb de bordjes bij de genoemde knooppunten nog niet gecontroleerd om te zien of deze route ook echt bewijzerd is, of dat er mogelijk sprake is van een foutje (?).

Edit: Ook op de fietsrouteplanner van de Fietsersbond loopt er tussen genoemde knooppunten geen route. Een knooppuntverbinding hier zou m.i. ook volstrekt logisch zijn in o.a. de verbinding Zoetermeer - Delft via het Balijbos en Biesland. Kijk maar eens hoe de route nu onlogisch loopt als je strikt plant via fietsknooppunten.

Ik heb de route ingetekend. routedatabank geldt als betrouwbare bron. Mocht bij survey blijken dat hij er toch niet is, wat altijd mogelijk is, geef dan een seintje en dan haal ik hem weer weg.
Bij de Fietsersbond staat hij nu ook.

Afgelopen keren dat ik daar langs ben gefietst, stond die route niet aangegeven. Ik vond het toen een enorme missing link in het netwerk.

Op 14 mei bestond de route nog niet: https://www.mapillary.com/app/?lat=52.03302305555553&lng=4.415158055555594&z=17&dateFrom=2018-05-01&pKey=JW_jZAJ3QaDtrqGTycUEsQ&focus=photo&x=0.5118392520935434&y=0.5552919815295322&zoom=0

Dan kan ik me een ritje via KP 90 en 60 wel besparen, denk ik…
Gezien de ‘missing link’ ervaring is het misschien nuttig een melding te doen bij het meldingspunt met verwijzing naar hun eigen website, waar dat stukje route wel op staat… :slight_smile:

Ik ben er vandaag over gefietst en de route bestaat niet. Er wordt niets aangegeven bij beide knooppunten en er staan ook geen bordjes op de rest van de route.

Het is wel echt een missing link in het knooppuntennetwerk. Het is de enige landelijke route tussen Delft en Zoetermeer, met fietstunnels onder de metrolijn en een drukke weg.

Overigens stond er op de paal van knooppunt 60 wel iets raars. Vanaf het noorden staat 53 richting het westen en 90 richting het zuiden aangegeven. Als je de routes volgt kom je uit bij respectievelijk knooppunt 88 en 6. De andere bordjes op de paal klopten volgens mij wel.

Rap die route 60-90 uit OSM halen.
Suf, dat ik hem erin gezet heb. Sorry.
Info komt van de netwerkbeheerders, maar die kennen kennelijk hun eigen netwerk ook niet.

Ik heb inmiddels een melding gedaan. Zie: https://meldsysteem.nederlandfietsland.nl/melding/b87cb3aa9c642ada9992700ffa7db317
Nog geen reactie ontvangen, behalve dan een bevestiging van ontvangst.

Mijn persoonlijk ervaring met zowel de fietsnetwerken Haaglanden en Midden-Delfland is dat het wel een jaar kan duren voordat je een reactie krijgt en het wordt opgelost.

In de Spoorzone Delft is bijvoorbeeld de route 1-52 nog steeds onderbroken, terwijl de route al weer bijna een jaar open is. De bordjes zijn bijna overal weg of verouderd, dus die volgen laat je alleen maar verdwalen. Toch is dit niet aangepast na twee meldingen via dezelfde website als jij hebt gebruikt.

@dvdhoven e.a.: Zou de fietsersbond nog invloed kunnen uitoefenen? Niet specifiek wat betreft de hierboven genoemde hiaten, maar meer in het algemeen een pleidooi voor het belang van het in stand houden en brengen van het fietsroutenetwerk? Of is dat eigenlijk onbegonnen werk gezien het feit dat er zoveel loketten zijn waar dan aangeklopt zou moeten worden - denk Haaglanden, Midden-Delfland, etc., etc.?
Gezien het feit dat er wel een centrale website is en een meldpunt voor o.a. missende bordjes (meldsysteem.nederlandfietsland.nl) lijkt er toch wel een overkoepelende organisatie te zijn die eens aangesproken zou kunnen worden? Zomaar ideetje hoor.

Dat overkoepelende orgaan is het Fietsplatform; zie ook https://www.fietsplatform.nl/

Via een contactformulier op bovengenoemde website heb ik het hiaat nogmaals onder de aandacht gebracht en o.a. verwezen naar dit draadje op het osm.org forum.