Help Munin

Vandaag heb ik het probleem dat de Mapnik mijn edits niet vertoont c.q. zeer traag is met updaten. Er zal waarschijnlijk iets mis zijn (geweest) met e.o.a. server en er is een website om dat te controleren https://munin.openstreetmap.org/ maar die is voor mij totaal onbegrijpelijk, ik kan er niets mee. Is er iemand die mij even wil uitleggen hoe ik kan zien of er een server-probleem is ?

Iemand die enige info heeft m.b.t. het trage updaten van de Mapnik?

Ik ben even niet op OSM geweest, kan dus niet oordelen over de rendertime.
Shift+F5 helpt bij mij perfect, mits er geen serverproblemen zijn

In een voorgaant topic kun je een link vinden.

https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=56202

Bedankt Commodoortje, het topic omschrijft precies het probleem dat ik ook heb. Voor de cache van de browser gebruik ik een ramdisk, deze is dus gegarandeerd leeg bij herstart. Is deze http://www.openstreetmap.org/#map=19/52.22607/6.90753 bij jou al wel volledig te zien of zoals bij mij maar gedeeltelijk? (betreffende edit is van eergisteren)

Edit; Zojuist ontdekt op openstreetmap.nl dat een deel van de edits van afgelopen dagen ook hier blijkbaar gerelateerde problemen vertonen, paden en straten worden dubbel gerenderd, zowel de oude (vóór edit) als de nieuwe versie.

Hier lijkt het gewoon te werken. Ik zie de Vrouwenmantelstraat netjes ingetekend, al staan er nog geen huizen op de kaart. De rendering lijkt hier overeen te komen met de onderliggende data-laag.

Yep, bij mij wordt dit gedeelte nu ook compleet weergegeven. Op sommige andere locaties nog niet… Op openstreetmap.nl (afgelopen dagen vernieuwd) is een gevolg van het probleem ook te zien. Op o.a. deze locatie http://www.openstreetmap.org/#map=18/52.20959/6.86086&layers=N (maar dan op openstreetmap.nl, heeft helaas geen permalink beschikbaar) wordt de Bartholomeus van der Helststraat dubbel getoond. Een aantal voet- en fietspaden in de omgeving ook en elders op de .nl komt het ook voor. Het zal dus niet aan m’n browser-cache hebben gelegen.

Edit: typo