Havens, hoe te taggen

Bij de voorbereiding van mijn komend fietstochtje in 2014 kwam op de OFM van 2013 kwam in Aberdeen een niet met water gevuld haven tegen. http://osm.org/go/e6mQMHYe
Maar in het voorgaande beeld is de haven wel gevuld.

Het kan dus zijn dat het intussen is aangepast. Maar het gebied is aangegeven als DOCK. Lezende in de Wiki, lijkt dit een verklaring te zijn.

Om een check te maken keek ik eens in Rotterdam hoe daar de havens getagd zijn. Maar dat maakt me ook niet wijzer.

De Waalhaven lijkt helemaal geen watertag te hebben en de iets westelijker gelegen Heysehaven is getagd als LAKE, het wordt er wel blauw van op de kaart, maar gek vind ik het wel.

Ik geef wel toe dat ik de tags in Potlach 2 heb bekeken en niet in JSOM (wat ik even niet ter beschikking heb).

Peter

Hoi ik heb wel eens met de Antwerpse haven gestoeid, maar kijk voor echte docks en tags even naar andere Engelse havens die nagenoeg allemaal last hebben van de getijden. En zonder deur sluisdeur loopt het dock leeg, je ziet dan alleen slibvelden.
Een Hollands dok is vaak een droogdok bedoeld voor 1 of meerdere schepen.
Wat je met die opmerkingen aankaart is naar verluid een probleem van Potlach. Maar natural=water doet het denk ik wel. De multipolygone lijn moet dan wel aansluiten een geheel vormen anders wordt het een overloop. Maar meer dan 2000 knopen kun je naar verluid niet handelen, dan slaat P2 het niet op , dus werken met hapklare porties water.

Ha Boswachter,

Wat in ieder geval niet moet is natural=water weghalen. Dan loopt de haven leeg op de kaart. Zo waren de havens van Zierikzee op de ofm verdwenen, omdat iemand er marina van had gemaakt. dat rendert niet goed. Dat is dus nu gewoon weer natural=water en de naam van de marina zit op een node. Of ik zet de naam van de haven op de waterway (vaargeul)
http://www.openstreetmap.org/edit?editor=potlatch2#map=19/51.81545/4.66225 zoals hier in Dordrecht. ook hier had iemand er marina van gemaakt. Helaas toen even geen water meer op de ofm.

Getijdehavens zou ik gewoon gevuld laten met water. Hier zo’n voorbeeld van de Oesterput. Het westelijk deel loopt ook droog. Het oostelijk deel is veel ondieper, maar staat soms ook vol water.
http://www.openstreetmap.org/#map=18/51.60335/3.79779

Groet,
Eggie