hautahaku.fi

hautahaku.fi - siinäpä uusi mielenkiintoinen OSM:ia hyödyntävä sovellus.

Taustakarttana OSM. Mukana myös joukkolikkennereititys. Tällä hetkellä tuo reititystoiminto on vielä varsin karkea koska siellä on taustalla käytössä yksi piste / hautausmaa, mutta sitä on saamieni tietojen mukaan tarkoitus tarkentaa esin hautausmaan sisäänkäyntitasolle ja lopulta ihan hautatasolle asti. Siinä siis pieni porkkana yhteisönkin suuntaan pistää noita hautausmaan sisäisiä kulkureittejä OSM:issa kuntoon.

Päivitin tämän sovelluksen myös tänne wikin puolelle. Tuonne wikiin voisi ehkä lisätä sovellusten osalta tarkennuksia käyttävätkö ne OSM:ia vain taustakarttana, reitityksen pohjana vai vielä laajemminkin?

Testattu ja hyväksi havaittu - malliesimerkki järkevimmästä mahdollisesta OSM käytöstä, koska hautausmaiden korttelit tms. eivät ole kenenkään muun kuin seurakuntien ja omaisten intresseissä. Se ei ole Väyläviraston tie, jolla olisi tiestöllistä merkitystä ja Maanmittauslaitoksenkin vinkkelistä se on jonkun muun omistaman maan sisäistä tietoa vaikkakin julkinen alue.

Loistokas systeemi ja vaimon mummovainaan hauta paikantui juuri sinne missä aieminkin oli käyty. Eli en tarvinnut sitä osatakseni sinne, mutta testasin ja hyvin toimi. Meille Vantaalaisille selvästi puutteita Ruskeasannalla, eli sen hautausmaan dataa ei ole mallinnettu ja itsekin olen vasta vastikään muokkailut alueen aitoja ja polkuja.

Toivottavasti laajenee eripuolelle maata, eli käytännössä seurakuntien hautarekisterin avaaminen ja hautojen mallinnus OSM dataan on se mitä tarvitaan. Olettaisin, että seurakunnilla on tähän intressi ja pikkuisen rahaakin, eli ne hautaruudut pitänee ihan kesätyöntekijän voimin taiteilla, jos ei OSM yhteisö sitä satu tekemään.

Tekninen toteutus jäi vähän askarruttamaan, eli hautaruudut näkyvät hautahaku palvelun kartalla, mutta eivät minusta OSM datassa. Eli tuo ruututietokanta lienee palveluntarjoajan dataa ja OSM on vain taustalla. Pääseekö kansalainen siis muokkaamaan hautapaikkoja vai jääkö meille vain teiden tms. yleisten alueiden muokkaus OSM datassa?

ps. Niin ja julkkisten hautojen löytäminen helpottuu - nopsasti paikannettu Tapio Rautavaara, Albert Järvinen ja testimielessä Kekkosen hauta.

Minun käsittääkseni hautahaku.fi:n hautapaikkapolygonit on seurakuntayhtymän omaa dataa. En tiedä ovatko millän tavoin avoimia tai tulossa jonkun rajapinnan taakse tarjolle. Tokihan OSM:sta löytyy joitain hautoja esim. Urho Kaleva Kekkonen ja aika hyvinhän nuo OSM:n haudat näyttävät matsautuvan tähän seurakuntayhtymän dataan. Pääasiassa yhteisölle siis jäisi nimenomaan kuten arvelit noiden kulkuväylien ja muiden kohteiden muokkaus OSM:ssa. Komppaan ehdottamasti siitä että tämän soisi kyllä leviävän muuallekin.