Hallinnollisten alueiden digitointi

Terve !

Tässä rupea vaalit kohta lähestymään ja olisi varmaan OSM:n tunnetuksi tekemiseksi edullista, että digitoitaisin äänestysalueet. Niitä voisi sitten käyttää erilaisiin teemoituksiin kun ruvetaan spekuloimaan tuloksilla.

Onko joku joskus koettanut tämmöistä urakkaa?

Samaan operaatioon voisi yhdistää kuntarajojen ja postinumeroiden digitointia.

Voisihan sitä digitoida, mutta minkä perusteella? Bingin tarkimmiltakaan satelliittikuvilta ei postinumeroalueiden rajat erotu, eikä julkista tietoa niistä ole saatavilla. Kunnan rajojen kanssa on vähän niin ja näin. MML:n ilmaiset 1:1000000 mittakaavan vektorit heittävät yleistämisen takia pari-kolmesataa metriä, mutta ehkä niitä kuitenkin kannattaisi käyttää. Vaikka enimäkseen vastustankin valmiiden aineistojen tuomista OSM:iin, niin aluejaot siellä joutaisi kyllä olla. Jos vaikka pyyhkisi pois kolme-neljäsataa Corine Landcover -multipolygonia vastineeksi?
Asia erikseen on sitten se, että vaikka relaatiot ovatkin teoriassa mitä hienoin keksintö, niin kyllä kunnanrajojen värkkääminen viivanpätkistä polygonirelaatioiden avulla on kertakaikkisen järjetöntä puuhaa. OSM ansaitsisi alueet omaksi kohdetyypikseen, mutta keskustelu aiheesta on ilmeisesti lopahtanut http://wiki.openstreetmap.org/wiki/The_Future_of_Areas

Kuntarajat ovat hankala. Ehkä tässä kannattaisi lähteä siitä, että tuo MML:n aineisto ladattaisiin ainakin digitoinnin taustaksi. Toisaalta kyllä tuollainen hallinnollisten rajojen aineistot tulisi olla vapaasti käytettävissä

Postinumeroiden osalta minulla on ajatus (ja vähän kokeiltukin), että Web Scraping:llä sekä muutamalla analyysillä voisi tehdä ensin karkean jaon. Sitä pitäisi sitten tarkentaa kyllä aika paljon. Pitää kokeilla vielä käytännössä kuinka se JOSM:illa onnistuisi.

Äänestysalueista pitäisi tehdä tietopyyntö kuntiin / oikeusministeriöön. Eiköhän se siitä lähtisi.