Hackdag armoede - geodata specialisten gezocht

Hoi,

Mijn eerste bijdrage aan dit forum en ik begin meteen met een vraag. Weblog Sargasso houdt op 9 maart een hackdag waarin we deskundigen, journalisten, ontwerpers en programmeurs samenbrengen om de volgende vraag te beantwoorden: waar vallen de klappen van de crisis? Een uitgebreide omschrijving vind je hier: http://sargasso.nl/archief/2012/02/02/vrijwilligers-gezocht-voor-groot-armoedeproject/.

Er heeft zich al een aantal programmeurs aangemeld, maar we missen nog specialisten die goed overweg kunnen met het projecteren van data op kaarten. Vandaar de oproep hier. We hebben leuke data: insolventie-register (alle rechterlijke uitspraken over faillisementen en schuldsanering op individueel niveau), kadaster-data (aantal gemeenten, verder veel provincies), werkloosheidscijfers (op postcodeniveau, naar leeftijd en naar opleidingsniveau) en nog veel, veel meer.

We willen een kaart maken waarmee mensen kunnen benchmarken - op gemeente/postcodeniveau of naar herkomstgroep (leeftijd, nationaliteit, opleidingsnvieau, etc.). De kunst is om de data actueel te houden en de kaart zo gebruikersvriendelijk mogelijk te maken. We staan natuurlijk ook open voor betere ideeen.

Als je interesse hebt, lees de oproep even door en stuur een mailtje naar data@sargasso.nl.

Groet,
Dimitri