gvSIG Mini -karttaohjelma puhelimiin

Huomasin, että on ilmestynyt tällainen projekti:
https://confluence.prodevelop.es/display/GVMN/Home

Ehkä joku, jolla on sopiva puhelin, innostuu kokeilemaan. gvSIG kokonaisuudessaan on tällä hetkellä yksi aktiivisimmista open source GIS -projekteista, mutta en tiedä miten kiinteästi gcSIG Mini liittyy siihen. On olemassa myös gvSIG Mobile PDA-laitteisiin. Se on suunniteltu samaan sarjaan kuin ESRI:n Arcpad, ja siitä näyttäisi kehittyvän kelpo GPS-mittausohjelma.

Jos ymmärsin oikein, nykyinen versio näyttää vain rasterikarttoja ja käyttää ulkoista reitityspalvelua. Täysi gvSIG ilmeisesti osaa myös vektorikartat. Tinakukkahattutäti minussa sanoo, että reitityspalvelin saa tietää käyttäjien sijainnin ja liikkeet varsin tarkkaan.

Jokunen käyttäjä taitaa juuri kokeilla tuota reitityspalvelua, kun dokumentaatiotsta löytyvä esimerkkikysely selaimella palauttaa “Server is busy, please try again later (4)”.

Onkohan tuo reitityspalvelin konfiguroitavissa sovelluksessa, vai onko se kiinnipultattu?

Ehkä tuo täytyy ottaa ihmeteltävien listalle, kun aika harvassa kännysoftasta on tuki WMS-rajapinnalle…

Kerroin sovellukselle, mistä löytyy GeoServerillä toteutettu WMS-rajapinta. Osasi tehdä GetCapabilities kyselyn, ja löysi karttatasot. Valitsin haluamani tasot ja tallensin valitut. Teki palveluille uuden välilehden. Osasi hakea ja näyttää em. karttatasot.

Näytti lupaavalta niin kauan kuin en välillä sammuttanut sovellusta. Uudelleen käynnistyksen jälkeen omat karttatasot eivät tulleetkaan näkyviin. Kun yritin katsoa edellä luodulta välilehdeltä, mikä on pielessä, tulee “sovellusvirhe, sovellus lopetetaan”. Aika ilkeä bugi. OSM yms. valmiiksi konfiguroitu aineisto tuntuu toimivan ok. Reititystä en kokeillut. Alustana oli Nokian N96. Kokeilin myös kehitysversioita, sama juttu.