Giv et gratis Garmin kort i julegave

Kender du et familiemedlem eller ven, som har en gammel Garmin fritids GPS liggende i skuffen eller de har aldrig fået opdateret kortet i over 10 år?

Så kan du i julen hjælpe dem med at få nyt liv til deres Garmin GPS’er.

Quickguide
Du kan gå til Userbeam (bliver opdateret en gang om ugen) og hente hele Danmark ned i et Garmin format (fylder ca. 220 MB).

Smid filen (denmark_gmapsupp.img) i en mappe på din computer (kald evt. mappen Garmin). Så laver du en kopi mere og omdøber denne til ‘gmapsupp.img’

De to filer overfører du så til enten et USB-stick eller MicroSD kort og medbringer ud til din julegavemodtager.

Forklaring på, hvorfor to filer - Ældre Garmin modeller kan kun have et kort installeret og filen skal hedde ‘gmapsupp.img’ . Nyere Garmin modeller kan have flere kort ad gangen installeret (er begrænset af lagerpladsen hvor mange). Så på nyere Garmin modeller kan du overføre ‘denmark_gmapsupp.img’ filen.

Da Garmin har lavet mange fritids GPS modeller gennem tiderne, så er det svært at sige hvilke der kun understøtter det ene eller det andet. Det opdager I når du hjælper med at installere kortet på vedkommendes Garmin.

Det skulle være det hele og du har fået afleveret din julegave.

Andre steder du kan lave gratis PR for OpenStreetMap - Tilbyd på din arbejdsplads eller sportsforening at hjælpe folk med at få helt friske kort på deres Garmin fritids GPS’ere. Husk at nævne OpenStreetMap projektet er grunden til, at de kan få et Garmin kort.

Der er mange andre steder man kan hente Garmin kort. Nogle steder er ret tekniske og andre steder er der en lille betaling på for et download. Se OpenStreetMap Wiki for en oversigt over Garmin Kort Download.

Garmin hacket fra ca. år 2008/09 - det at nogen fandt på at konvertere OSM data til et format som Garmin kunne læse. Dette betragtes som det helt store gennembrud for OSM - pludselig var det millioner af apparater fra Garmin som potentielle millioner af brugere kunne bruge og det er fra OSM databaseret.
Firmaet Garmin begyndte så selv ca. 3 år efter at sælge GPS’ere med præ-installeret kort baseret på OSM data.

Hvis nogen har erfaring med Garmin kort, som er primært beregnet til bil og hvilke sted du henter dette OSM baseret kort, så skrive gerne en kommentar.

1 Like