Gezocht: De Midden Regge

Bij Hancate, noord van Hellendoorn is een groot Regge meander project uitgevoerd en nu is de Regge zoek :stuck_out_tongue: Nou ja, hij loopt er wel, alleen waar precies?

Vandaag heb ik deze foto gemaakt van de oprijlaan van de boerderijen Zuidelijke Kanaaldijk 5 en 4. Het klinkerstuk geeft aan waar de Regge gelopen heeft, maar nu dus niet meer.

Op deze screenshot uit JOSM is de situatie nog beter te zien:

Links is de Zuidelijke Kanaaldijk uitgebogen, daar ligt een kleine Reggebocht en dan loopt de Regge ergens om de boerderijen heen om dan weer in de oude loop te komen.
De Zuidelijke Kanaaldijk aan de noordkant is afgeknipt en opgebroken. Op de foto boven, kun je nog een stukje ervan zien aan de kant van de boerderijen, net voor de bomen. Die bomen zie je dus ook op de Bing luchtfoto.

Het punt is nu, dat je de boerderijen niet zomaar kunt aansluiten op de Zuidelijke Kanaaldijk aan de zuidzijde of je moet als noodoplossing op de plek van de klinkers een brug aangeven.
Of de Regge in OSM tijdelijk dempen. Ook niet suup.

Weet iemand of er een achtergrondkaart beschikbaar is, waarop de nieuwe Reggeloop staat?
Anders wordt het een gokje.

De top10nlv2 kaart en ook op de pdok luchtfoto2014 50cm, staat de slinger.
De naamsvermelding geeft moeilijkheden, meen ik.

Beter tekenen als top10nl kunnen wij niet. Mogen we dit nu overnemen?

Dit is natuurlijk al erg mooi.
Ook al kunnen we niet overtekenen, dan kan het nog met de hand en ongeveer.
Kan altijd weer gecorrigeerd worden

Hi dvdhoven, ik zal er als ik thuis kom naar kijken. Ik heb ooit een Waterschaps kaart gekregen om her en der naar de naam geving te kijken, maar weet zo niet of de Regge door ook onder valt en tot waar. Je hoort nog, ruime kans dat de veranderingen in het Regge dal er ook op staan. Laat onverlet dat het IMHO zonder veldwerk niet kan, je weet met een kaart in de hand hoogstens waar je moet zoeken, voor een import moet je wachten tot het ingemeten of gefotografeerd is en de arial update beschikbaar is.

ooit, zelfs waterschap vechtstromen heeft het nog niet op orde.
even uit mij favorieten gevist
https://vechtstromen.maps.arcgis.com/home/webmap/viewer.html?webmap=62d46393e48d439db99e149f54c4fd11
http://www.arcgis.com/home/webmap/viewer.html?url=https://services1.arcgis.com/3RkP6F5u2r7jKHC9/ArcGIS/rest/services/Beheerkaart2014/FeatureServer/0&source=sd
Kaarten
https://vechtstromen.maps.arcgis.com/home/gallery.html#c=organization&o=modified

ik was aan het kijken naar de keur en beschermingszones, waar we wel/niet met de fiets mogen komen.
https://vechtstromen.maps.arcgis.com/home/webmap/viewer.html?webmap=016e7f34ffcb4277935a3841f28822c3

Allroads en dvdhoven, jullie hebben gelijk, de kaart stamt uit vervlogen tijden waterschap ‘Regge en Dinkel’, alle daarop aanwezige kronkels staan ook op OSM, met uitzondering van wat kortsluitingen of afsnijdingen en zoals Allroads al zei, bij Hankate nog niet eens de geplande kronkels. Dat geeft eenzelfde beeld als de digitale kaarten, jammer of heerlijk veldwerk dat kan trouwens ook varend met een zomp dan hoef je niet om te lopen om beide oevers in beeld te krijgen.

Meer een kano :stuck_out_tongue: Er vlakbij zit een buitensportbedrijf dat kano’s verhuurt.

Aardig idee, neem dan geen kano maar een Canadees, die is niet (in)stabiel als je er uit en weer in wil om op de wal te kijken. In t Guisveld had ik een kano geregeld (weegt minder) en is dus in je eentje hanteerbaar om op de auto te leggen voor transport maar met goed weer is een verkenning te water een aanrader (zonder neerslag) en een aardige belevenis. En een voordeel van de Regge weinig kans op verdwalen ;).

Toevallig kwam ik dit draadje tegen over de nieuwe situatie van de Midden Regge, die in het kader van het Regge Herstelproject weer grotendeels is teruggebracht naar de situatie begin vorige eeuw.
De nieuwe situatie bij Hankate, die Dick van den Hoven hierboven aangeeft, staat duidelijk aangegeven in het begin van een filmpje, dat ik half juni j.l. heb gemaakt met m’n DJI Phantom 3 Professional. De nieuwe manier van verkennen! :slight_smile:
Dit filmpje heb ik ondertussen op YouTube gezet onder de link: https://www.youtube.com/watch?v=SE4Ophdp63w

Maak je dan ook loodrecht foto’s.

Kan! Cameralens loodrecht naar beneden. Er bestaat zelfs een mogelijkheid om de beelden op te nemen en te verwerken in een kaart van een vooraf aangegeven gebied.
Zie ook: https://pix4d.com/products/