gebouwen intekenen

Hoi,
Ik ben bezig de kaart rond Amersfoort e.o. een beetje te verbeteren. Nu probeer ik een gebouw in te tekenen maar ik krijg deze nergens zichtbaar.
Gewoon een gesloten weg (area) gemaakt met de tag building=yes. Bijvoorbeeld het stadhuis:
http://www.openstreetmap.org/?lat=52.15406&lon=5.38628&zoom=17&layers=0B00FTF

Als ik de kaart naar OpenStreetMap XML Data exporteer en vervolgens exporteer naar img file om in mapsource te bekijken zie ik niks op de plek waar het gebouw staat. Ook wordt ie niet gerenderd. Wat doe ik fout?

Hallo en welkom,

ik begrijp niet helemaal wat je doet. Het process om data in de OSM database te krijgen staat hier:http://wiki.openstreetmap.org/index.php/Map_Making_Overview#Editing.

Welkom!

Die krijg je dus wel ergens zichtbaar want ik zie hem op de kaart staan. Je hebt het stadhuis dus goed ingetekend.

Doe je dit converteren naar het Garmin formaat met Mkgmap? Ik zou me prima voor kunnen stellen dat Mkgmap nog geen gebouwen ondersteund waardoor je dit niet op je Garmin te zien krijgt. Ik heb m’n Garmin niet bij me maar als je een kaart van Nederland download van http://garmin.na1400.info en kijkt naar Almere, zie je dan wel gebouwen in Mapsource of op je GPS?

Ik probeer een gebouw op de openstreetmap kaart te zetten.
Dat is inmiddels gelukt en nu zie ik het op de osmarender kaart:

Het volgende probleem is de zichtbaarheid van het gebouw in Mapsource.
Ik exporteer het kaartfragment en kies OpenStreetMap XML Data-> dit genereert de file map.osm
Hierin staan de tags voor het gebouw als volgt:
Als ik de map.osm omzet naar Garmin *.img formaat (middels mkgmap-r590) zie ik 'm niet meer. Een vergelijkbaar gebouw in de buurt (het station) wordt echter wel gerenderd in mapsource (zelfde tags).

Hoi,
Ja dat zal het dan wel zijn. Ik wacht dus even af totdat de kaart door een ander in mapsource formaat is omgezet.
Andere gebouwen zijn wel zichtbaar.

Bedankt,

Groeten, Minko

PS

Ik zie in de Mkgmap resources twee bestanden: osm_garmin_map.csv en garmin_feature_list.csv

Mogelijk kan ik die een beetje bewerken om tot het gewenste resultaat te komen :slight_smile:

Uiteindelijk bleek ik de configuratie van mkgmap in de file “map-features.csv” aan te kunnen aanpassen, de tag building stond er idd nog niet bij.
Het resultaat in mapsource ziet er dan zo uit (met een gepimpte Garmin typ file waarin je kaartkleuren en symbolen naar eigen voorkeur kan aanpassen)
Een prima editor voor de typ files is overigens te vinden op http://ati.land.cz/gps/typdecomp/

Zou je de map_features wijziging door willen mailen naar AcousticNewt (de auteur van Mkgmap)?

Is het wijzigen van de rendering in MapSource dmv een typ file echt handig, of meer een leuke gimmick? Wordt dat op op de GPS dan ook afwijkend gerenderd?

Ik vind de “kale” OSM kaart in mapsource niet om aan te zien, vandaar dat ik een typ file gebruik.
Daardoor kan ik wegen als fietspaden (ik gebruik de OSM kaart op mijn Garmin tijdens fietstochten) veel beter zichtbaar maken wat ik erg handig vind. Op de Topo NL staan teveel wegen en paden waardoor deze kaart tijdens het fietsen moeilijk is af te lezen. Op de CN Europe staan helemaal geen fietspaden. De OSM kaart is dus de ideale middenweg -tenminste voorzover die fietspaden weergeeft, en waar die er nog niet opstaan kan ik die gewoon intekenen :wink:

Wordt de kaart naast in Mapsource ook gerenderd op de GPS: ja, maar dat lukt niet altijd. Soms blijkt er iets in de configuratie niet goed te zijn als ik de TYP file weer eens heb aangepast en moet ik de boel opnieuw in Mapsource installeren (gaat echter heel makkelijk met Mapset toolkit).

Zie ook http://picasaweb.google.nl/wizardofoh.nl/Fietsroutes#5253213936814431586 voor een alternatieve OSM look in Mapsource.
Als je de TYP file eens wilt bekijken kan ik die wel mailen. :slight_smile:

Dat lukt me niet helaas, kan niet inloggen.

Het gaat om één regeltje in de map-features.csv waardoor ook gebouwen worden gerenderd:
polygon|building|yes|0x13||22

Inmiddels ben ik al weer een stapje verder en weet nu hoe ik mbv ruwe OSM data, mkgmap, het aanpassen van de map-features.csv file en de TYP files editor ook bruggen, tunnels, wegen verboden voor te fietsen (v op de kaart) en fietsknooppunten op de Garmin kaart kan krijgen. Het is een heel gedoe maar dan heb je ook wat :wink:

http://openfietskaart.nl/?zoom=17&lat=52.15733&lon=5.3828&layers=00B00FTTTFFFFFFFT

Waarschijnlijk log je in met je OSM account? Je hebt een aparte wiki account nodig.

Ja daar ben ik inmiddels ook achtergekomen, bedankt.