Gebouw over een weg

Ik heb de fora al even afgezocht en ook google komt niet met iets echt zinnigs. Zie hier: http://www.openstreetmap.org/?lat=52.164512&lon=4.474207&zoom=18&layers=M

Hier loopt een gebouw over de weg, ik heb layer tags toegevoegd maar dit helpt niet. Tag ik het verkeerd of wordt het gewoon niet goed gerenderd?

Het is een probleem van de renderer. Mapnik tekent de wegen boven een gebouw. (Osmarender doet wat je zou verwachten). Het lijkt erop dat het niet zo eenvoudig is om op te lossen (veelvuldig besproken in de Engelse mailinglijsten enz.). Zie o.m. http://trac.openstreetmap.org/ticket/2394

Als ‘hack’ suggereren sommigen ‘tunnel=yes’ (al is het tagging voor de renderer). Er is ook een tag covered=* voorstel op de wiki. http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Key:covered. Dat wordt nog niet gerenderd, maar dat kan komen. Tags gaan in dit geval op de weg niet op het gebouw.

Voor wat de ‘layers’ tag betreft: in dit geval zou layers=1 (op het gebouw) of layers=-1 (op de weg) genoeg moeten zijn om de renderer te helpen. (Maar zoals gezegd wordt het niet gevolgt door Mapnik). Layers=2 lijkt me hier niet juist.

Ik had ergens gelezen dat layer=2 zou helpen, echter ik zie inderdaad dat dit niet het geval is. Osmarender tekent het wel goed, dus ik ben het met je eens dat het waarschijnlijk aan mapnik ligt. Taggen voor de render lijkt me niet een goed idee. Ik zal morgen eens kijken naar die covered key.

Thanks,

Bartjan