FOSS4GNL Workshop 13 sept - OpenStreetMap Mapping met o.a. Smart Apps

Tijdens de FOSS4GNL 2023 conferentie in Middelburg worden op 13 september van 13:00 - 16:30 uur workshops georganiseerd. Zie Workshops • FOSS4GNL 2023
@Friendly_Ghost en ik geven een workshop OSM Mapping, definitieve inhoud is onder constructie, open content op GitHub , maar globaal :

“Leer de OSM basics, werken met de ID-editor, maak kennis met de OSM-NL community. Maar vooral met recente slimme OSM surveyor apps zoals StreetComplete en EveryDoor gaan we naar buiten! Kijken wat in Middelburg ontbreekt en op de kaart zetten! Indien tijd over: hoe werken met de Overpass APIs om data uit OSM te halen, in QGIS bijvoorbeeld, en/of werken met de advanced JOSM Editor.”

Zelfs als je al mapper bent, kan het toch handig zijn om te leren over de laatste stand van zaken m.b.t. bijvoorbeeld Smart Mapping Apps en “corporate mapping”: bijv Wat is Overture Maps en de rol van TomTom (ook aanwezig) in relatie OSM?

De conferentie zelf is de dag erna op 14 september en zeker de moeite waard. Bovendien zijn tickets op “pay what you like” basis. Meer info op: foss4g.nl

Inmiddels is de workshop geweest op wo 13 sept. Vond dit erg leuk om te doen. Met dank ook aan @Friendly_Ghost. De deelnemers waren ook enthousiast. Deze hebben een uur in centrum Middelburg gemapped met de StreetComplete en Every Door apps. Het lesmateriaal is ontwikkeld en gehost op/via GitHub. Van daaruit wordt automagisch de ondersteunende (mkdocs-) website gegenereerd op elke push/commit. Hier links naar het lesmateriaal:

Dit materiaal (CC0) is voor een volgende gelegenheid door ieder te gebruiken/door te ontwikkelen.

De edit resultaten:

De FOSS4GNL conferentie op do 14 september werd ook goed bezocht/gewaardeerd met/door plm 180 deelnemers waaronder een aantal OSM-ers.

1 Like

Bedankt voor de fijne workshop @justb en @Friendly_Ghost! Ik was niet echt een OSM-groentje meer, maar leuk om te zien dat een relatief nieuw publiek OpenStreetMap beter leerde kennen, en het was tof om Middelburg te verkennen met StreetComplete en EveryDoor :+1:

1 Like