Fietsroutenetwerk AND knooppunt staat verkeerd.

Er staat een knooppunt (01 ‘Gooi en Vechtstreek’) op een kruising van wegen, waar een fietser niet mag komen. Hij staat in het echt een 30 tal meters verderop langs een fietspad. Mag ik een nieuwe aanleggen en die oude van AND deleten?

Laat maar: Ik heb het gewoon gedaan. Dit was stage 1:

en dit is stage 2:

Tevens dus de bestaande route over de weg omgelegd over het fietspad. Zo leer ik ook meteen het werken met die route-relaties. Die http://www.openfietskaart.nl/?zoom=18&lat=52.25615&lon=5.04525&layers=B0000TFTFFFF is trouwens helemaal geweldig! Dat hij zo snel update is een flinke zet in de rug om fietsroutes in te voeren! :slight_smile:

Mooi he? :slight_smile:

De fietsknooppunten zijn trouwens niet geïmporteerd vanuit AND, maar ooit eens van gpsfietsroutes.nl.

Als je een knooppunt tegenkomt dat niet goed staat, en het is een losse node zonder verdere tags, dan kun je die wissen, en het eigenlijke knooppunt voorzien van rcn_ref=. Als rcn_ref op een node staat die verder ook al in gebruik is voor een weg, of iets anders belangrijks, dan kun je de rcn_ref= daaraf halen, en die tag dan op de juiste node zetten.

Thanks! Dan heb ik het dus allemaal goed gedaan gelukkig. De volgende die ik tegenkwam was inderdaad zo’n losse en hij is inmiddels al weggehaald en vervangen.

Wat is die gpsfietsroute_nl_ref=25H40 or 31F01 voor tag? Is die verplicht? Het tweede getal is duidelijk het knooppunt-nummer, maar die 25H en 31F…?

Geen idee, iets vanuit die import. Ik wis die altijd, op het moment dat ik zelf bij een knooppunt ben geweest, en er routes voor aanmaak.

Zo wordt het trouwens ook aangeraden op http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Fietsroutes#gpsfietsroutes.nl

Dit lukt ook: Zojuist een zwevend knooppunt op de juiste plek geschoven en op ‘j’ (join) in JOSM gedrukt. Het punt wordt dan keurig in de way geplaatst.

gpsfietsroute_nl_ref=25H40 betekent: dit is knooppunt 40 en dit knooppunt staat op de topografische kaart 25H. Zie http://www.gpsfietsroutes.nl/Knoop%20Nederland.htm