fietspad in aanleg retaggen

Hallo
Door de oude polder bij pijnacker loopt een fietspad in aanleg.
Echter de routering gebruikt dit pad toch omdat bij bicycles permitted stond allowed.
Ik had dit gewijzigd in designated, maar dat was niet de goede keuze denk ik.
Daarom verander ik het nu in Prohibited.
Is dat de goede manier? Ik begin pas met kaarten aanpassen.

Groeten

Jan van den Eikhoff

Het gaat om dit fietspad?
http://www.openstreetmap.org/browse/way/135854564

Zou in principe goed getagd zijn, als het fietspad bijna klaar is. Als die straks wordt geopend prohibited (bicycle=no) weghalen en de naam veranderen in de offciële naam.

Wegen in aanleg kan je beter taggen met highway=construction, construction=… (cycleway in dit geval). In Potlatch moet je dan de advanced knop gebruiken en de osm tags handmatig invoeren.

Het komt op mij erg tegenstrijdig over om een fietspad in aanleg te taggen met highway=cycleway & bicycle=no. Ik zou dat direct interpreteren als een tagging fout en gaan verbeteren (eerst netjes navraag doen natuurlijk bij de mapper…) als ik niet toevallig zou weten dat het een pad ‘in aanleg’ is. Rond de N470/471 zijn er nog meer fietspaden in aanleg en ik steun van harte het pleidooi van @ligfietser om te taggen met highway=construction & construction=cycleway. Aan de andere kant van de N470 zijn van het fietspad in aanleg trouwens de tags wel correct.

Een bestaand fietspad dat langdurig wordt afgesloten door wegwerkzaamheden zou je met highway=cycleway & bicycle=no of access=no kunnen taggen.
Ik heb dat op de OFM nog niet apart gerenderd maar de routing wordt omgeleid.
Voorbeeld: http://www.openstreetmap.org/browse/way/37733700

Ja, helemaal mee eens. Dit is heel wat anders dan een nieuw fietspad dat je gedurende een aantal maanden als het ware uit de grond ziet komen.