fietsknooppunten in Flevoland

Naar aanleiding van een opmerking op mijn OFM Facebook pagina schijnt dat in Flevoland de laatste hand wordt gelegd aan het fietsknooppunten netwerk. Dit netwerk ontbreekt nog volledig op OSM, iemand enig idee hoe het ervoor staat? Zie http://www.dronterland.nl/bezoeken/fietsroutekaart

Edit: als ik zo naar dat kaartje kijk lijkt haast iedere weg in het buitengebied een fietsroute. Lijkt me ook niet echt de bedoeling van zo’n netwerk :confused:

Ligfietser,

Klopt, maar er is in Flevoland ook niet echt veel keus in de te nemen wegen. Een voordeel is dat je geen routes meer hoeft te tekenen, slechts de knooppuntnummers aanbrengen en iedereen heeft de volledige route keuze vrijheid.

Scheelt ook heel wat werk om alleen de nummers daar in te voeren zonder de route relaties. Die nummers zijn zo geïmporteerd, zal eens aan nederlandfietsland.nl vragen of ze die data aan ons willen verstrekken. Mocht men zich geroepen voelen om toch al die relaties in te voeren mag men uiteraard zijn gang gaan :wink:

Ligfietser, en dan willen ze ook voor de voetpaden zo’n netwerken opzetten en uitrollen, nu speelt dat al ten westen van het AR kanaal.

Waar zijn ze mee bezig daar in Flevoland, misschien soms geld teveel? :wink:

Landelijk uitrollen heet dat. Brabant en Limburg staan er al vol mee. Fietsen zonder te verdwalen, als je oplet tenminste, met een maximale keuze vrijheid. Je volgt gewoon / dom de thuis of onderweg genoteerde nummers uit een blokje of boekje. Met hier en daar een controle of overzichtskaart, die je dan wel moet kunnen lezen :wink:

Inmiddels heb ik de data van het Fietsplatform binnen, de routes in Flevoland zijn ingevoerd in OSM en ook alle fietsknooppunten.
Bij het invoeren van het knooppuntennetwerk zie ik dat er nog een aantal knelpunten zijn, die in het veld opgelost moeten worden.
Kan iemand in die omgeving daar naar kijken?
Zie OSM Notes:
https://www.openstreetmap.org/user/ligfietser/notes?page=1
https://www.openstreetmap.org/user/ligfietser/notes?page=2
https://www.openstreetmap.org/#map=11/52.5296/5.5611&layers=N

Ik kom wel niet uit de omgeving maar heb er wel een stel opgelost. Aantal fietspaden toegevoegd. Er 1 verwijderd die nooit heeft bestaan en ook zo veel mogelijk de traffic_sign’s en implcaties toegevoegd. Ik moet wel zeggen dat ze daar niet heel lekker omgaan met bebording. Fietspad met aan 1 einde een G13 en aan het andere einde G11. Ook fietspaden die maar aan 1 kant een bord hebben. Over de kwaliteit van de fietspaden hebben ze daar overigens niet echt te klagen. Meeste zijn mooie brede beton paden waar je lekker door kunt rijden.

Ik heb niet alle fietspaden toegevoegd aan de relaties. Dat mag iemand ander doen maar gelukkig hebben we daar wat hulpmiddeltjes voor. :wink:

Goed bezig hoor, Peewee. Heb nu de fietsroutes aangepast zodat ze morgen op de nieuwe OFM Benelux staan :sunglasses:

Momenteel ben ik bezig om zoveel mogelijk fouten uit het fkp (fietsknooppuntennetwerk) te fietsen mbv de tool http://osma.vmarc.be/nl/overview en loop nu in Elburg tegen een probleem aan.
Daar is een kp (knooppunt) 30 ingelegd met route 30-46, echter zonder relatie met een netwerk.
Een heel snelle quick-and-dirty scan lijkt op te leveren dat behalve Almere de rest van Flevoland, geen netwerk relatie heeft.
Dat is op zich jammer, want daardoor kan je de tool http://osma.vmarc.be/nl/overview hiervoor niet gebruiken.
Aan de andere kant is er het probleem dat Flevoland uit een aantal kleinere netwerken bestaat, als ik het goed heb, Almere, Dronten, Lelystad en Zeewolde.
Als je al die kleine pruttels apart wilt invoeren, dan betekent dat dat je boel veel connectionroutes moet maken en dat is ook niet echt bevordelijk naar mijn idee.

Ik heb dan ook maar het netwerk Almere omgedoopt naar Flevoland en ik heb in ieder geval 30-46 en 30 daarin “gehangen” In een later stadium kunnen dan de overige routes en kp’s daar ook in gehangen worden.

Maar mocht iemand bezwaar hebben, dan hoor ik het graag, dan moet er een andere oplossing komen

Prima, ik zie geen bezwaar om ze allemaal aan Flevoland te hangen, mocht iemand het beter weten, dan kan dat altijd weer aangepast en verfijnd worden.

Dank voor het antwoord :smiley: