Fietscafe's ?

Toerfietsers - en vast ook anderen - kennen in hun omgeving fietscafe’s waar men het ook niet erg vindt dat eigen etenswaren worden genuttigd (bananen, energierepen, etc.), gewend zijn aan viezigheid bij regen, etc. Er zijn ook uitbaters die echt moeilijk doen daarover en de groep soms zelfs weg sturen :frowning: . Een collega van mijn fietsvereniging attendeerde me erop dat er vrijwel geen enkel cafe of restaurant op de OpenFietsMap staat.
Het lijkt mij een goed idee om ‘goedgekeurde’ fietscafe’s d.m.v. een POI met naam ook op de kaart te zetten. Als voorbeeld heb ik dat gedaan voor Paviljoen “de Duinrand” in Oostvoorne: http://www.openstreetmap.org/?lat=51.91661&lon=4.07291&zoom=17&layers=B000FTF

Lijkt jullie dit een goed idee? We hebben in onze fietsvereniging een hele lijst met goede rustpunten/cafe’s die ik zou kunnen invoeren. En zo ja, moet er dan naast de naam nog meer info bij zoals b.v. een telefoonnummer, etc.? En hoe codeer ik dat?

Dat er vrijwel geen cafe of restaurant op de kaart staan klopt niet, kijk maar naar een grote binnenstad als Amsterdam of Utrecht.
Wb fietsvriendelijke cafes kan je bijv een opmerking toevoegen met note= of comment= bike-friendly maar dat zal je voorlopig niet op mijn kaart aantreffen.
adressen telefoonnummers e.d. kan ook allemaal, zie http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Kaart_eigenschappen#Adressen

Sowieso importeren :slight_smile: (mits het cafe er niet al in staat natuurlijk)
Zoals ligfietser al aangeeft kan je zoveel informatie toevoegen als je wil :slight_smile: