Eurovelo putokazi

Da, imaju tu i neki izveštaj: https://pro.eurovelo.com/download/document/EuroVelo-2024-Route-development-final.pdf na kome ispada da se Srbija najviše popravila. Moje mišljenje je da se samo birokratski popravila (bolji podaci su došli), a da je generalno već među boljim državama. Po meni, ovo više govori o birokratiji tu gore gde se slivaju informacije, nego o kvalitetu eurovela u Srbiji.

Da javim i ovde - kontaktirao nas je (mene i Vanju) Nemanja iz Danube Competence Centra (oni su naš nacionalni reprezent za EuroVelo, ako sam razumeo). Da se javno izvinim što sam rekao ovde

jer to nije bilo do DCC-a da da (ja tako razumem), a i sada su geometrije dostupne kao otvoreni podaci. Ranije su mogle da se skinu, ali nismo smeli da ih koristimo, ali evo sad uz promenu licence se mogu i koristiti i za OSM (ono što nam je trebalo)!

Takođe sam pitao Nemanju i za lokacije i slike putokaza, ali Nemanja kaže da su to radile neke druge firme za signalizaciju i da tih dokumenata ili nema, ili je teško do njih doći, ili će biti teško i dobiti dalje dozvolu.

Za putanju do Taraša, nadam se da se neće Nemanja ljutiti da ga citiram:

Novi Bečej - Taraš: Glavna trasa ide uglavnom uz reku, pretpostavljam nasipom do Elemira. Tu se spaja sa “zelenom” alternativom (asfalt) koja prolazi kroz Kumane i Melence. EuroVelo rute ne idu nužno jasno vidljivim putem, moguće je i da podloga bude makadam, zemlja i slično.

Svakako ću da ga pitam da se uključi i on ovde, da ne izigravam ja sekretaricu :slight_smile:

Синоћ сам био у Београду, било је лепо време па сам мало пешачио и успут фоткао путоказе.

Види се да постоји мање одступање од тренутне путање, то нисам хтео да мењам пошто нисам баш вешт око тога. Ово за путоказе ми није био проблем.

2 Likes

Sređen EV6/11 kroz Beograd. Ovaj izlaz na pančevački most mi je malo čudan i opasan (ali tako je kako je, ovaj prethodni mi je bio manje opasan). I dalje nisam zadovoljan da li prolazi kroz Dečansku ili Terazije, ali moramo da ostavimo nešto i za neku drugu šetnju:)

2 Likes

Пре неки дан сам возио кроз Београд и док сам чекао на семафору случајно сам видео таблу (локација: Дом омладине). Морао сам да фоткам. :smiley: Нисам ухватио остале, али по овом знаку знамо да рута иде кроз Дечанску.

Фоткао сам и путоказе у Крњачи код Панчевачког моста, ту је било мањих одступања. Оно што је новина је нова алтернативна рута која усмерава бициклисте ка Панчевачком путу (заобилази се насип). Та алтернативна рута се касније рачва на два дела - један иде старим путем ка Панчеву (центар Панчева), а други иде новим путем ка Панчеву (заобилази се део главне руте и наставља се ка Старчеву).

Те путоказе нисам додао у главну руту, али сам их додао на мапу.

2 Likes