Da, imaju tu i neki izveštaj: https://pro.eurovelo.com/download/document/EuroVelo-2024-Route-development-final.pdf na kome ispada da se Srbija najviše popravila. Moje mišljenje je da se samo birokratski popravila (bolji podaci su došli), a da je generalno već među boljim državama. Po meni, ovo više govori o birokratiji tu gore gde se slivaju informacije, nego o kvalitetu eurovela u Srbiji.
Da javim i ovde - kontaktirao nas je (mene i Vanju) Nemanja iz Danube Competence Centra (oni su naš nacionalni reprezent za EuroVelo, ako sam razumeo). Da se javno izvinim što sam rekao ovde
jer to nije bilo do DCC-a da da (ja tako razumem), a i sada su geometrije dostupne kao otvoreni podaci. Ranije su mogle da se skinu, ali nismo smeli da ih koristimo, ali evo sad uz promenu licence se mogu i koristiti i za OSM (ono što nam je trebalo)!
Takođe sam pitao Nemanju i za lokacije i slike putokaza, ali Nemanja kaže da su to radile neke druge firme za signalizaciju i da tih dokumenata ili nema, ili je teško do njih doći, ili će biti teško i dobiti dalje dozvolu.
Za putanju do Taraša, nadam se da se neće Nemanja ljutiti da ga citiram:
Novi Bečej - Taraš: Glavna trasa ide uglavnom uz reku, pretpostavljam nasipom do Elemira. Tu se spaja sa “zelenom” alternativom (asfalt) koja prolazi kroz Kumane i Melence. EuroVelo rute ne idu nužno jasno vidljivim putem, moguće je i da podloga bude makadam, zemlja i slično.
Svakako ću da ga pitam da se uključi i on ovde, da ne izigravam ja sekretaricu