Dla wszystkich. Łącznie z takimi kwiatkami jak DW219 choć to nie istniejaca droga przez pole (moze bardziej teren kolei) od DW234 do nie istniejącej stacji kolejowej przy nie istniejacej linii kolejowej.
I to sa drogi z którymi powinniśmy zrobić porzadek z urzędami. Swego czasu ktoś napisał ze gddkia miała “pretensje” ze droga wyswietla się na mapie inaczej niż reszta to mozna im napisac co z takim fantem zrobic skoro nawet na podkładzie topograficznym przy DW219 jest tylko naniesiony wjazd na … pole .
Ta w/w powinna byc jako track raczej z nawierznią trawiastą i ślepa. I na takich kwiatkach powinnismy się skupić. I walczyc z urzedami. Bo nie wiem czy akurat konkretnie ta DW219 spelnia jakiekolwiek urzedowe parametry.
Zobacz na czym polegaja te zmiany kategorii dróg (dla mnie wojenki edycyjne) na zmianie parametru highway=x nikt z edytujacychbnie uzupełnia ważnych dla tej drogi innych parametrow.
Pamietasz rozmowę w sprawie DW114 i fragment gdy ktos przytoczył dane z bot (?) ze droga ma 3 metry czyli bardzo nie aktualne dane bo droga wyremontowana spory czas temu i droga ma dwa pasy ruchu i co najmniej 6 m szerokosci po 3 m na pas.
Dlatego pozostawilbym w Polsce podział urzedowy dróg. Bo ostatnie zmiany kategorii drog polegają tylko i wyłącznie na zmiane parametru highway a nie uzupelniania innych istotnych danych. Uszanuję wolę większości ale moje zdanie jest jak wyżej. Zostawmy w Polsce urzedowy podział dróg. Ale rozmawiajmy o kwiatkach w stylu DW219 i tym podobnych .