Dokończyłem już chyba wszystkie drogi ekspresowe (chociaż mogłem jakieś odcinki pominąć, więc proszę o informację w razie co). Wstawiam link, ponieważ jestem pewien, czy jest opcja na forum wstawiania plików innych niż zdjęcia/screeny, a jest już za dużo danych. Jakby były problemy z otworzeniem, to proszę o info.
Naniosłem sugestie zamieszczon, do których się odniosłem. Co do komentarza o podwyższeniu wszystkich dróg ekspresowych do trunk, to nie jest to właściwe i jest prawdopodobnie sprzeczne z OSM (kolizyjne skrzyżowania, jedna jezdnia itp.). Według mnie dróg ekspresowych jest na tyle mało w Polsce, że można każdy odcinek (większy) lub całą trasę rozpatrzyć w formie indywidualnej, co w mojej opinii rozwiązałoby problemy, że jakaś trasa jest w lepszym lub jakaś trasa jest w gorszym standardzie i zapobiegłoby wojnom edycyjnym i revertom. Każda trasa tak naprawdę różni się jakoś (ilość pasów, szerokość pasów, odległości między węzłami.
W mojej opinii, wszystkie odcinki, którym ustawiłem 6-10 powinny zostać podniesione do motorway, z przedziału 4-5 nie przeszkadza mi ich podniesienie, ale równie dobrze można je zostawić jako trunk, z przedziału 1-3 nie powinno się podnosić (podałem uzasadnienie).
,Pewnie, ale chodziło mi o to, że nie ma co się zastanawiać nad tym, które drogi ekpresowe powinny mieć podwyższone kategorie, ponieważ te warunki są już ustalone, czyli droga musi mieć dwie jezdnie z czym większość społeczeństwa już się zgadza"
Wydaje mi się, że wtedy już od wielu lat jakby większość społeczności się zgadzało na to, to już dawno byłoby to zmienione. Z powodu, że kilkukrotnie temat wraca i nie ma postępów w tej sprawie proponuję podejście indywidualne do każdej drogi. Jak komuś nie pasuje fragment pod Bielsko-Białą, to nie odrzucimy od razu też podniesienia kategorii Trasy Kaszubskiej, S7 lub S8.