Drents-Friese Wold & Leggelderveld

Het Leggelderveld is een natuurgebied ten oosten van Nationaal Park Drents-Friese Wold tussen Hoogersmilde en Geeuwenbrug.

https://www.openstreetmap.org/#map=13/52.9079/6.3041

Zelf weet ik waar het Leggelderveld ligt, maar iemand die daar niet bekend is en Openstreetmap bekijkt zal waarschijnlijk denken dat het ten noorden of westen van het Drent-Friese Wold ligt.

Er zijn drie relaties voor het park en natuurgebieden omdat delen ervan buiten het Nationaal Park vallen, waardoor er dus drie namen te zien zijn:

https://www.openstreetmap.org/relation/2746167
https://www.openstreetmap.org/relation/10423739
https://www.openstreetmap.org/relation/10423740

Het lijkt me dat Openstreetmap voornamelijk bedoeld is om aan te geven wat de naam van een object of gebied is, maar door deze constructie ontstaat er alleen maar verwarring.

De laatste twee zijn twee delen van het Natura 2000-gebied (die zouden wat mij betreft samengevoegd kunnen worden.
De eerste is het Nationaal Park zelf. Ik zou even een twee drie niet weten hoe je die Natura 2000-gebieden daar kunt onderbrengen.

Beide verdienen wel een plek op de kaart, als je het mij vraagt.

Het punt is eigenlijk, zoals de kaart gerenderd wordt is het Leggelderveld, het natuurgebied rechtsonder waar ik een rode stip heb ingetekend niet voorzien van een naam. De naam Leggelderveld staat echter wel bij twee andere natuurgebieden daar ver vandaan die lokaal niet bekend staan als Leggelderveld. De enige overeenkomst tussen de gebieden is dat ze samen de Natura 2000 status hebben gekregen.

Wettelijk gezien klopt het dus wel, maar vanuit het oogpunt van de gebruiker die lokaal niet bekend is en waarvoor Openstreetmap vooral bedoeld is geeft het denk ik alleen maar verwarring.

… en op deze locatie toevoegen op een node?
place=locality
name= Leggelderveld

Ipv die relaties…