dzięki za hint ;] No nie sprawdzam dyskusji sprzed miesiąca ;] Jednakowo dziwne, że zamiast wysłać wiadomość na priv, albo napisać na discordzie, to info dostaję w jednym z losowych changesetów i jak widzę @Amadeo_Sendiulo tez dostał podobny koment do swego changeseta (tylko, że on ma ich całych 9 i wszystkie mieszczą się na jednym ekranie) A przypominam, osm.org informuje powiadomieniami na ekranie np w kwestii “wiadomości”, a o komentach w changesetach już nie informuje w podobny sposób, tylko trzeba wchodzić w swoją listę zmian, a przypominam ja mam ich półtora klocka, a kolega Armando 9, co niewątpliwie ułatwia mu zadanie, choć dziwię się, że jak mu napisałem komenta, to się do niego niestety nie odniósł.
Dość szczegółowo opisałem to już, ale skrótowo
- nieprawidłowa geometria rozmaitych ścieżek, niezgodna nawet z podkładem, który @szydzio wskazał jako swe źródło
- niepoprawna geometria samych mostów niezgodna ze specyfiikacją techniczną, natomiast ma rację iż most są konstrukcyjnie szersze na samych środkach i to zamierzam uwzględnić
- nieprawidłowy
access
sugerowany oznakowaniem “drogowym” który wyjaśniłem - @szydzio wprowadziłeś też kilka nowych ścieżek i bardzo fajnie by wcześniej ich nie było widać, bo nie było na podkładzie… ale teraz są i nie muszę już bazować wyłącznie na zdjęciach z dronów, tylko ich geometria jest również do poprawy, co dość ewidentnie widać z ortofotomapą.
Generalnie to mogę mieć ten sam zarzut do ciebie, że nie wylistowałeś tego co chiałeś zmienić, tylko pozmieniałes pracę innych i nie opisałeś tego dokładnie za wczasu, czyli nie przedyskutowałeś.
Mogłeś np wejść we wszystkie changesety, które mapowały ten most, sprawdzic ich opis oraz źródła no i wtedy byś np za wczasu wiedział jaka jest specyfikacja samych mostów.
Właśnie to wymiarowanie należy przywrócić, ale przypominam ja pracuje w iD, bo jest lepsze do tego typu prac, ale nie przywracania zmian, więc niestety będą dwa osobne changesety.
Dlatego apeluję o ciebie, proszę. Nie licz, że ktoś znajdzie komenta zakamuflowanego w starym changesetcie. Kontaktuj się bezpośrednio. Ja ci tego nie utrudniam. Dokładnie wiesz jak sie ze mną skontaktować. Widziałeś, że nic nie napisałem tutaj wcześniej na forum, więc skoro chciałeś coś dyskutować ze mną… to nie wydaje ci się dziwne, że się nie wypowiedziałem? Pomyś nad swoimi technikami powiadomień innych ludzi, bo można odnieść wrażenie, że robisz to tak aby ich faktycznie nie zawiadomić.
W sensie w komentarzach indywidualnie do moich różnych zmian z pośród 1655, różni ludzie mieli różne zapytania? Wiesz, nic dziwnego, bo tych zmian jest tak dużo. Ale jeśli odniesiesz się do zmian dotyczących samych mostów Berdychowskich, to jest ich 5 i cała jedna osoba miała jakieś uwagi, które tutaj zostały już przedyskutowane, więc wiesz mijasz się z rzeczywistością w swym zarzucie.
Myślę, że po przeczytaniu tej ściany tekstu już wiesz, że cofnięcie kilku rzeczy i dopracowanie ich, to nie jest revert po całości.
Natomiast, jeśli chcesz coś wycofywać (co faktycznie już zrobiłeś bez dyskusji z autorem, czyli ze mną), to warto to uzasadnić. Ja to już dość dobrze uzasadniłem.
Proszę, nie zarzucam mi czegoś co sam zrobisz.
Masz wątpliwości, bądz bardziej konkretny. Zwracam ci uwage, że sam tutaj poruszyłeś kilka zagadnień, ale jak przeprowadziłeś faktyczną zmianę, to większość jest tutaj nieprzedyskutowana.