Dijkdoorbraak Almere (Flevoland)

Het lijkt erop dat iemand zijn edit goed fout gegaan is, overal in Almere worden gebieden, waar nog geen landscape is, blauw van het water.

Iemand die hier naar kan kijken?

Kun je even een hyperlink geven van het stuk waar dat het geval is?

edit… of gebruik je wellicht editor potlatch2… Die kan in de editmodus niet goed omgaan met water en land en dan lijkt alles alleen maar onder water te staan bij gedeelde multipolygonen?

Ik zag het niet echt op de kaart, maar ik heb wel even het IJsselmeer, Markermeer, IJmeer en de randmeren gecontroleerd. Er zaten wat kleine foutjes in de multipolygonen. Misschien dat het daar aan lag.

Ik zie geen gekke dingen in Almere.

Ik dacht gisteren ook zoiets gezien te hebben, en dat was in Ede-Kernhem! Maar in de editor zag het er goed uit.
Dus wat 't nou was? In ieder geval was ik niet de enige die overal blauwe vlakken zag …

Klopt… nu je het zegt… en dat was in Emmen! https://www.openstreetmap.org/#map=19/52.78632/6.89262
Dacht zal zo eens kijken… wat doet al dat water daar,… maar toen was het al weg.
Ben toch benieuwd. We hebben ook wel eens een hoekje van een kerkgebouw helemaal over Nederland gehad vanuit Zuid-Amerika. De kaart werd toen bruin.
In OSM is (helaas) alles mogelijk.

edit Volgens mij was het een mondiaal verschijnsel https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=66531

Dan was waarschijnlijk de kustlijn van onze landmassa onderbroken. Dan weet de renderer niet of het water aan de ene of andere kant van de kustlijn ligt en kan de hele landmassa ‘overstromen’. Dat is dus heel Eurazië en afhankelijk van hoe het Suezkanaal is gemapt ook Afrika.

In principe proberen ze dit te voorkomen door de rendering van de kustlijn niet automatisch te updaten, maar eerst handmatig te checken. Hier is dat dus niet goed gegaan.

Edit: Het Suezkanaal is met een natural=coastline getagd i.p.v. een natural=water. Daarmee is Afrika een aparte landmassa binnen OSM en zal alleen Eurazië ‘overstromen’.

Bij Zevenaar hetzelfde verhaal, alle lege landuse vlakken zijn waterblauw gerenderd.

Opnieuw dijkdoorbraak gesignaleerd: ten zuiden van Apeldoorn.