Deze mapper vindt dat er veel te gedetailleerd wordt gemapt

Een medemapper uit ons buurland had alle landuse verwijderd en vervangen door Leisure park. Dit vindt hij veel overzichtelijker.
Zijn changeset heb ik reverted. De Leisure park weer aangebracht en wat losse bomen op het gras aangebracht. Ook die ziet hij liever niet. Het wordt onoverzichtelijk. Ook het water heb ik aangebracht.
Mij lijkt het nu prima in orde.

Dit is zo’n welles nietes waar je toch niet uitkomt.
Dit was zijn changeset https://www.openstreetmap.org/changeset/55520116#map=17/51.86911/6.49964
en in achavi kun je zien wat er verwijderd was… http://overpass-api.de/achavi/?changeset=55520116&zoom=17&lat=51.8689&lon=6.50026&layers=B0TTTFT

Geen idee of straks weer hezelfde gebeurt.
Graag vinger aan de pols.

In Duitsland lijken ze dezelfde wijze te hanteren die we hier hebben afgesproken. Kijk maar eens naar dit park in Bremen:
https://www.openstreetmap.org/way/170485324

Ligt ook de leisure=park als een deken over de landuse heen.

Ik heb wel eens gelezen dat het juist de Duitsers zijn die ontzettend gedetailleerd te werk gaan in OSM. Denk dus dat we dit mogen opvatten als compliment :).

Gr.
Mark

Inmiddels toch nog aan aantal “schrijven” ontvangen van Fassi. Hij had volgens “zeggen” niet in de gaten dat hij al die 3dshapes had verwijderd. Denk dat z’n bedoelingen goed waren, maar het verkeerd is uitgepakt. … en ook een verkeerd idee van landuse. 'k denk dat ik 'm nu wel overtuigd heb. Uiteindelijk is dit ook nog een beginnende mapper.

Bedankt voor de revert Eggie.

Ik heb een vraag over de 3dshapes polygons. Zijn die ooit een import geweest? Ik kom ze vaak tegen op plekken waar er heel lang niet is gemapt, en moet ze daarna verwijderen en opnieuw intekenen of helemaal aanpassen.

Het is een aantal jaren geleden geïmporteerd. Wanneer het niet meer klopt kun je het aanpassen en verander je de source=3dshapes in bv pdok 2016 of local knowledge.

edit Zie dit draadje over de geschiedenis. https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=15492
De import is begonnen in 2009 en de data was toen al een paar jaar oud. Latere data (Topo top 10) zijn recenter, maar je kunt moeilijk nog eens zo’n operatie uitvoeren, want veel mappers hebben de 3dshapes al weer netjes aangepast.
Je loopt met import altijd achter.
Hiervoor hadden we gewoon een witte kaart waar ieder zelf z’n landuse invulde. In overleg is dit toen uiteindelijk “opgegeten” door het 3dshapes-monster. Het maakt mappen voor nieuwe mappers wel een stuk ingewikkelder.

edit2: We hadden niet eens een luchtfoto van goede kwaliteit. Alleen Yahoo was toegestaan. :slight_smile:

Wow, dat lijk mij moeilijk mappen.

Ik denk dat de duitser hier ook niet te blij mee zal zijn:
https://www.openstreetmap.org/#map=18/51.86711/4.44126

Je kan bijna de graskorreltjes zien. (Het is nog aan het renderen)

Bedoel je het mappen van losse bomen natural=tree? Dat doe ik ook redelijk vaak, zeker in het geval wanneer het duidelijk een losse boom betreft of wanneer ik weet dat het een losse boom is. Is het een bomenrij kies ik voor natural=tree_row en een dichtbebost gebied waarbij de bomen niet te onderscheiden zijn landuse=forest.

Groeten,
Mark

Ja, elke boom, gracht, paaltje, stoplicht staat erop. Ik ga soms te ver, maar ik heb het idee als het te veel is dan zetten ze het gewoon uit.

Bomen buiten bebouwde kom map ik zodat het Mobiel Medisch Team voor aankomst kan weten waar ze kunnen landen bij een ongeval. Ja is een extreme situatie, maar je weet maar nooit :stuck_out_tongue:

https://twitter.com/traumaheli_nl