descrpton=Poldermolen ea tags

Weet iemand waar die, zie message http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=28807&p=4 , no 84, description=Poldermolen vandaan komt tis onlogisch. description=poldermolen zou mi logischer zijn. Het staat er nu als ‘naam’ met kapitaal. de term mdb_id en dhm_id stelt me voor een raadsel of zijn het oude tags zonder betekenis ?

Kom, een beetje gezond verstand erbij: dhm doet mij in dit verband direct denken aan “De Hollandse Molen” en dan kom je met Google op dit: http://www.molens.nl/site/dbase/resultaten.php?search=Zoek%2FBekijk+Records&mid=958&tbc=&rkm=&naam=&plaatsnaam=&gemeente=&provincie=&eigenaar=&molenaar=&categorie=&type=&functie=&inrichting=&bouwjaar=&fotograaf=&trefwoord=&sorteer=&sorteerAscDesc=&v=1.
De een loopt weg met molens, de ander met historische zaken.

Enne, misschien is mdb wel Molendatabase? http://www.molendatabase.nl/nederland/molen.php?nummer=1152

Poldermolen, met hoofdletter, is gewoon een [bewuste] typo. Waar je vol van bent, dat schrijf je met een hoofdletter.

Hi nilodo, bedankt dat miste ik nou net :frowning: Nooit te ver denken dus :wink: Ik verbaasde me over de kapitaal omdat ik die eerder bij molens was tegen gekomen en toen aan een naam dacht of type. Maar Wikipedia is daar helder over, er zijn boven- midden- of ondermolens, maar Poldermolens kennen we niet.

Volgens mij heb je echt je dag niet: http://nl.wikipedia.org/wiki/Poldermolen :slight_smile:

Boven-, midden- en onder- gaat over de bouw van de molen, Poldermolen zegt iets over de functie.
Vallen allemaal onder de tag man_made = windmill; verder niets aan toevoegen, dat doe je bij je inboedelbeschrijving, niet op OSM.
KISS: keep it short and simple. Er hoeft ook niet bij of de molen door Don Quichot is bezocht.

Trouwens, ik sta ook nog steeds niet in Wikipedia, maar ik besta echt wel …

En voor alle duidelijkheid Hendrikklaas, hier ten overvloede nog wat Poldermolens:

http://mijndev.openstreetmap.nl/~marczoutendijk/taglocator/?map=various&zoom=15&lat=51.88229&lon=4.64717&layers=B000FFFFFFT