Deel van straatnaam veranderen

Hallo,

Mij viel op dat de nummers 39 t/m 47 van de Brummeberg in Montfort in OSM in de straat Kerktiend staan. Oftewel de Kerktiend loopt in OSM tever door. (zie: https://www.openstreetmap.org/#map=19/51.12752/5.95266 )
Ik heb helaas zelf niet genoeg kennis om dit aan te passen. Zou iemand van jullie dit kunnen doen?

Alvast bedankt!

Groetjes, Peter

Ik ga er mee aan de slag.

edit: gedaan. Dit is de changeset.

Precies dit soort gevallen komen nog best veel voor in OSM. Gerichte en enigszins grootschalige controle van straatnamen wordt volgens mij heel weinig gedaan. Daardoor kunnen zulke fouten vele jaren onopgemerkt blijven totdat ze ‘bij toeval’ boven water komen. Terwijl het toch hele basale informatie is… (OpenSTREETmap).
Ik zal later dit jaar in mijn regio eens zo’n controleproject doen.

Deze josm stylesheet is een handig hulpmiddel voor het controleren van straatnamen: https://josm.openstreetmap.de/wiki/Styles/Coloured_Streets

Osm inspector bevat een leuk tooltje hiervoor dat adressen de Bag adressen vergelijkt met de dichtstbijzijnde straat. Het werkt allemaal vrij goed in mijn ervaring.

Leuk, ik zal die hulpmiddelen binnenkort eens uitproberen!

Sinds we BGT mogen gebruiken, kom ik ook met grote regelmaat wegen tegen die gewoon de verkeerde naam hebben. De plugin in ligfietser beschrijft is idd wel handig, maar het vergt veel tijd en accuratesse om fouten eruit te halen. Ben de laatste tijd weer actief bezig met Mapillary en ontdek ook met regelmaat wegen die gewoonweg niet kloppen wat wegverloop betreft of gewoon ontbreken. Er is nog heel veel werk te doen.

OSM Inspector is een heel goede tool. Geeft ook aan of er straatnamen ontbreken. Dus wel adressen, maar geen bijbehorende straat en omdat hij verbindingslijntjes maakt tussen adres en straat, kun je zien of dat logisch is. Een heel lange lijn is zeer waarschijnlijk niet logisch.

Stopwoordje?
Of is dit gewoon Kerkraads?

Gewoon een gebrek aan slaap:wink: