Crisis binnen OSMF ???

Als eenvoudige mapper hou ik me niet bezig met wat er allemaal boven ons (OSM) hoofd gebeurt. Ik las net wel op het Duitse forum een post van Frederik Ramm (woodpeck) dat mij zorgen baart. Terugkeer van Steve Coast? Is er iemand die iets dichter bij het vuur zit die in wat simpele woorden kan vertellen wat er aan de hand is? Henk Hoff misschien? Dat mag wat mij betreft op persoonlijke titel.

Het klinkt idd nogal verontrustend, wat ik daar zo lees.

De voorzitter van het bestuur (Simon Poole) is kennelijk opgestapt, nadat Steve Coast zijn (terug)komst heeft aangekondigd. Dat lijkt inderdaad een bestuurscrisis.

Een verklaring van de voorzitter over het waarom zie ik niet. Is die misschien wel ergens te vinden?

Ik ken geen van deze mensen, en kan dus niets zinnigs over de crisis zeggen, en heb ook maar een fractie van de vanuit het Duitse forum gelinkte mailing list berichten gelezen.

Ik kwam wel echter nog dit bericht van Henk Hoff tegen dat je misschien gemist hebt:

https://lists.openstreetmap.org/pipermail/osmf-talk/2014-October/002795.html

Mboeringa, bedankt verhelderend.
Wie en wat harsh was of is geweest is iets wat bij meer ‘verenigingen’ speelt. Nee, niet leuk maar oplossen kan als je mag intermediëren, lastig, maar anders kun je slechts respectvol langs de lijn blijven staan en de persoonlijke lijnen open houden.

Voor de balans hebben we nog dit verhaal van Frederik Ramm:

https://lists.openstreetmap.org/pipermail/osmf-talk/2014-October/002769.html

Verder geen commentaar… ben het eens met je dat dit in allerlei situaties en elke organisatie kan optreden. Digitale communicatie, zoals waarschijnlijk veel gebruikt in de OSMF, is in dat opzicht ook niet altijd handig, nuances missen…

Yeah, mail kent geen nuances, als ‘dat heb ik niet gezegd’. 'k Heb nog even terug gelezen, bijna alle berichten zijn van deze week, bliksems snel dus.
Tis vreemd dat er na al die jaren kennelijk statuten noch een huishoudelijk reglement zijn. In het (mijn) verleden heb ik ooit eens met Amerikanen te doen gehad, die al te graag meekeken in Nederlandse verenigngs statuten en regels. Notarieel geregeld voor een habbekrats, maar goed werkbaar, met maar 13 leden was er wel een bestuur dat de zaakjes regelde. OSM lijkt mij toch wat groter.

mboeringa bedankt voor de link. Er is wel heel veel te vinden op het net maar dat is zoveel dat ik dat maar achterwege laat. Ik ben ook benieuwd over het waarom van het aftreden van Simon Poole. Klinkt niet heel goed allemaal.
Rest ons niet veel anders dan maar af te wachten tot er meer duidelijk wordt (en doorgaan met mappen).

Mijn twee centen:
Begin september kreeg ik via de mailinglist van osmf-talk plotseling een alarmerend aantal mailtjes binnen (terwijl ik de maanden daarvoor vrijwel nooit iets kreeg) en de aanleiding was de naderende (her)verkiezing van een aantal bestuursleden. Het aantal deelnemers, thema’s (en opvattingen) bij die discussie nam exponentieel toe. Man en paard werden over en weer genoemd, maar om alles te kunnen volgen en te doorgronden heb je minstens 18 uur per dag nodig, en die heb ik niet. Maar ik proefde wel een hoop onderlinge strijd en verwijten.
Ik ken de geschiedenis van het verleden van het bestuur niet en ken ook geen van de (hoofd) deelnemers goed (anders dan uit die discussies op de mailinglist), dus welke kant het opgaat kan ik ook niet inschatten.
Voorlopig blijf ik maar even mappen.

http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=27681

Simon Poole’s reacties kan je lezen op zijn blog. De nodige links staan in de eerste sectie van http://blog.openstreetmap.de/blog/2014/10/wochennotiz-nr-223/

BTW, Henk Hoff is een van de mensen die door F. Ramm bekritiseerd wordt. (lees maar heel het draadje “Running” dat hierboven al aangehaald wordt.